Boho stil u novopazovskom restoranu Krov Lounge
Udaljen četrdesetak kilometara od Beograda, u Novoj Pazovi, svoja vrata otvorio je još jedan zanimljiv restoran pod nazivom Krov Lounge. Novo mest...
pročitaj jošŠef Miloš Jovanović je ove nedelje ekskluzivno za čitaoce magazina Cafe Bar & Restoran podelio recept za biftek u lisnatom testu i korici od blitve sa domaćim pestom i kremom od lešnika, džemom od suvih šljiva i sosom od tartufa. Chef Miloš Jovanović je Sertifikovani svetski sudija (World Association of Chefs’ Societies), član ekspertskog tima koji je formiran sa ciljem da proverava, ocenjuje ukus i kvalitet hrane, a koji je često angažuje i Vlada Republike Srbije, član je Kulinarske federacije Srbije dugi niz godina, a odskoro i predsednik Asocijacije šefova kuvara Srbije.
Sastojci:
PRIPREMA:
Biftek ispeći po želji gosta.
Premazati kremom od bosiljka i lešnika, zatim obmotati ga svežim listom blitve i lisnatim testom.
Lepo oblikovano lisnato testo pre pečenja premazati mešavinom maslinovog ulja, žumanceta, susama i lana.
Peći na 180 stepeni C 20-ak minuta.
Prilog: mediteransko povrće uz dodatak sosa od tartufa, džema od suvih šljiva i ljubičastog luka.
Chef Dušan Todić se u septembru prošle godine vratio u Kaliforniju, nakon što je, više nego uspešno, vodio kuhinju restorana The Square. Prilikom d...
pročitaj jošTofu ili sir od soje omiljena je alternativa mesu, puna belančevina i gotovo je obavezan sastojak na tanjirima mnogih vegana i vegeterijanaca. Ali ...
pročitaj jošKompanije SpaceVIP i Space Perspective udružile su sredstva i resurse kako bi "otvorili" restoran na visini od 30 kilometara od zemlje. Večeru na k...
pročitaj još