U slavu tosta: ToastEd, konceptualni snack bar na lepom plavom Dunavu
Toast.ed je konceptualni snack bar u Beču, otvoren u martu ove godine, a u ponudi ima samo zalogaje u kojima je osnova tost. Zadivljujuća arhitekt...
pročitaj jošNalazi se u prekrasnom okruženju Karađorđevog parka i ima prostranu zastakljenu baštu u kojoj se uživa i u prirodi i u hrani. Jela s menija su sjajan odgovor na sva raspoloženja i za sve ukuse: jednog dana će tako izbor biti specijalitet od presovane prasetine ili sarma, a drugog biftek s guščijom džigericom u sosu od crvenog vina ili posebno pripremljen ramstek koji zri 40 dana i ima specifičnu aromu.
Ljubiteljima morskih i rečnih specijaliteta „Peršun” nudi gambore s mešavinom bibera, crvenu buzaru s rakovima, hrskavi smuđ u belom aromatičnom sosu, kao i ribu po autorskim receptima šefa Radoja Jugovića.
Sva jela pripremljena su od pažljivo biranih i svežih namirnica domaćih dobavljača. Zbog toga, u zavisnosti od nabavke, restoran nudi i „jelo dana” van menija, poput rolovanih telećih rebara u sopstvenom sosu koji se tope u ustima, butkice na podvarku sa sosom od rena ili Karađorđeve šnicle sa domaćim čipsom, koju svi klinci obožavaju. Gosti imaju i jedinstvenu mogućnost poručivanja hrane na bazi otvorenog „a la carte“, to jest samostalnog kreiranja sopstvenog jela. Poslastice su visokog kvaliteta, a izdvajaju se domaće vruće krofnice sa džemom ili čokoladnim nadevom, Čokoholija desert na bazi tamne belgijske čokolade, maskarpone krema i sezonskog voća, Tiramisu serviran na jedinstven način ili posni kolač od kestena. S obzirom na svoju sjajnu atmosferu i zagarantovanu harmoniju ukusa, restoran „Peršun” svakako treba da se nađe na vašoj mapi za opuštenu kafu uz kolač posle šetnje parkom, zanimljiv doručak vikendom, branč ili poslovnu večeru uz vrhunska domaća i strana vina.
Adresa: Nebojšina 6, Beograd
Radno vreme: od 9 do 20 h
Telefon: 069/330-9005
Instagram: restoranpersun
Tradicionala 2025 je izbor za najbolje restorane u Srbiji koji služe autentična i tradicionalna jela. Svako ko je bar jednom imao prilike da pročit...
pročitaj jošPred vama je decembarski broj magazina Cafe Bar & Restoran, a u njemu vam donosimo najsvežije vesti, intervjue i ostale teme iz HoReCa sektora,...
pročitaj jošU istinskoj lepoti prirode kod Novog Slankamena, uz obalu Dunava, smešten je Atelje vina Šapat, koji nudi jedinstvenu kombinaciju najkvalitetnijeg ...
pročitaj još