Sommelier Federica Randazzo: Moja italijanska trpeza + vino
Federica Randazzo je nakon završetka fakulteta odlučila da pravo zameni enološkom avanturom kroz Italiju. U razgovoru nam otkriva da je “jaka na vi...
pročitaj jošNalazi se u prekrasnom okruženju Karađorđevog parka i ima prostranu zastakljenu baštu u kojoj se uživa i u prirodi i u hrani. Jela s menija su sjajan odgovor na sva raspoloženja i za sve ukuse: jednog dana će tako izbor biti specijalitet od presovane prasetine ili sarma, a drugog biftek s guščijom džigericom u sosu od crvenog vina ili posebno pripremljen ramstek koji zri 40 dana i ima specifičnu aromu.
Ljubiteljima morskih i rečnih specijaliteta „Peršun” nudi gambore s mešavinom bibera, crvenu buzaru s rakovima, hrskavi smuđ u belom aromatičnom sosu, kao i ribu po autorskim receptima šefa Radoja Jugovića.
Sva jela pripremljena su od pažljivo biranih i svežih namirnica domaćih dobavljača. Zbog toga, u zavisnosti od nabavke, restoran nudi i „jelo dana” van menija, poput rolovanih telećih rebara u sopstvenom sosu koji se tope u ustima, butkice na podvarku sa sosom od rena ili Karađorđeve šnicle sa domaćim čipsom, koju svi klinci obožavaju. Gosti imaju i jedinstvenu mogućnost poručivanja hrane na bazi otvorenog „a la carte“, to jest samostalnog kreiranja sopstvenog jela. Poslastice su visokog kvaliteta, a izdvajaju se domaće vruće krofnice sa džemom ili čokoladnim nadevom, Čokoholija desert na bazi tamne belgijske čokolade, maskarpone krema i sezonskog voća, Tiramisu serviran na jedinstven način ili posni kolač od kestena. S obzirom na svoju sjajnu atmosferu i zagarantovanu harmoniju ukusa, restoran „Peršun” svakako treba da se nađe na vašoj mapi za opuštenu kafu uz kolač posle šetnje parkom, zanimljiv doručak vikendom, branč ili poslovnu večeru uz vrhunska domaća i strana vina.
Adresa: Nebojšina 6, Beograd
Radno vreme: od 9 do 20 h
Telefon: 069/330-9005
Instagram: restoranpersun
Ideja o Basch House 1887 javila se pre mnogo godina, a postepeno se razvijala, menjala i dopunjavala do 2021. godine kada je počela sveobuhvatna re...
pročitaj jošDanijela Tešić je 2022. godine dotakla zvezdano nebo kada je dobila prvu Michelinovu zvezdicu za sommeliera u istoriji Dubaija. Ova talentovana mla...
pročitaj jošTopli i sunčani dani doneli su dodatnu radost posetiocima Savskog keja u vidu otvaranja restorana na vodi - Le Fer. Prvo što nam je zapalo za oko j...
pročitaj još