Sommelier Federica Randazzo: Moja italijanska trpeza + vino
Federica Randazzo je nakon završetka fakulteta odlučila da pravo zameni enološkom avanturom kroz Italiju. U razgovoru nam otkriva da je “jaka na vi...
pročitaj jošNalazi se u prekrasnom okruženju Karađorđevog parka i ima prostranu zastakljenu baštu u kojoj se uživa i u prirodi i u hrani. Jela s menija su sjajan odgovor na sva raspoloženja i za sve ukuse: jednog dana će tako izbor biti specijalitet od presovane prasetine ili sarma, a drugog biftek s guščijom džigericom u sosu od crvenog vina ili posebno pripremljen ramstek koji zri 40 dana i ima specifičnu aromu.
Ljubiteljima morskih i rečnih specijaliteta „Peršun” nudi gambore s mešavinom bibera, crvenu buzaru s rakovima, hrskavi smuđ u belom aromatičnom sosu, kao i ribu po autorskim receptima šefa Radoja Jugovića.
Sva jela pripremljena su od pažljivo biranih i svežih namirnica domaćih dobavljača. Zbog toga, u zavisnosti od nabavke, restoran nudi i „jelo dana” van menija, poput rolovanih telećih rebara u sopstvenom sosu koji se tope u ustima, butkice na podvarku sa sosom od rena ili Karađorđeve šnicle sa domaćim čipsom, koju svi klinci obožavaju. Gosti imaju i jedinstvenu mogućnost poručivanja hrane na bazi otvorenog „a la carte“, to jest samostalnog kreiranja sopstvenog jela. Poslastice su visokog kvaliteta, a izdvajaju se domaće vruće krofnice sa džemom ili čokoladnim nadevom, Čokoholija desert na bazi tamne belgijske čokolade, maskarpone krema i sezonskog voća, Tiramisu serviran na jedinstven način ili posni kolač od kestena. S obzirom na svoju sjajnu atmosferu i zagarantovanu harmoniju ukusa, restoran „Peršun” svakako treba da se nađe na vašoj mapi za opuštenu kafu uz kolač posle šetnje parkom, zanimljiv doručak vikendom, branč ili poslovnu večeru uz vrhunska domaća i strana vina.
Adresa: Nebojšina 6, Beograd
Radno vreme: od 9 do 20 h
Telefon: 069/330-9005
Instagram: restoranpersun
Thyme Street projekat je za relativno kratak period pomerio beogradsku, a samim tim i srpsku gastronomsku scenu. Nakon street food objekta u Zemunu...
pročitaj jošBemata je prva stanica koju smo posetili u svrhu pripreme obimnog teksta o veganskim restoranima u Begradu. Koleginica Jovana Ljubišić koja je u na...
pročitaj jošPrvi restoran koji se spominje u arhivskoj građi Novog Sada je gostiona Kod fazana, i to 1822. godine. Iako se veruje da je restoran počeo sa radom...
pročitaj još