
Marko Cilić: “Naši kuvari iz revolta odlaze u inostranstvo”
Marko Cilić, profesor umeća kuvanja na Fakultetu za Hotelijerstvo i Turizam u Vrnjačkoj Banji, otkriva šta ga je motivisalo da mu poziv bude prenoš...
pročitaj jošU novoj godini redakcija magazina Cafe Bar & Restoran planira brojne aktivnosti u cilju unapređenja rada HoReCa sektora. Ponovo pokrenuti magazin Hoteli & Restorani je već distribuiran hotelima i ugostiteljskim objektima širom Srbije. Pored toga, na našem portalu pokrenuli smo rubriku HOTELI u kojoj ćete moći pročitati brojne informacije o hotelskoj industriji.
Treća u nizu novina je rubrika PONUDA POSLOVA koju smo realizovali u saradnji sa viber platformom Hosst.
Hosst je start-up projekat grupe entuzijasta na čelu sa Darkom Rajovićem, čiji je cilj da pomogne kolegama iz struke da na jednom mestu pronađu kompletnu ponudu potražnje za radnom snagom, a poslodavcima da na brži i kvalitetniji način dođu do stručnog kadra.
„Jedna od ključnih stvari na kojoj sam insistirao kod poslodavaca, a koja je imala uticaja na promenu i kod ostalih grupa i zajednica jeste transparentnost oglasa. Jednostavno, tražili smo transparentnost samih ponuda od strane poslodavaca, te transparentnost samih radnika shodno njihovom iskustvu. Bez konkretne ponude/oglasa nema zainteresovanih radnika, bez konkretnog CV-ja nema konkretne ponude za posao. Kako biste bili konkurentni drugim oglasima, morate imati jasnu viziju svoga oglasa i radnika kojeg tražite, te morate kao radnik istaknuti svoje iskustvo i sve svoje veštine – zbog čega ste bolji od drugih kandidata i zašto ste baš vi pravi izbor za poslodavca“, rekao je Rajović u intervjuu za CB&R.
Princip prijave zainteresovanih kandidata za posao je vrlo jednostavan. Jedan klik na polje Apply for job vas vodi do mail adrese poslodavca i vašom porukom se prijavljujete na oglas.
U nekim slučajevima poslodavac kao sredstvo kontakta koristi Instagram profil svog ugostiteljskog objekta gde možete podneti svoju prijavu, a neki put i broj telefona kontakt osobe, pa se za željeni posao možete prijaviti putem razgovora. U probnom periodu, trajanje oglasa će biti 30 dana.
Nadamo se da će ova opcija pomoći mnogima da pronađu željeni posao, a da će poslodavci dobiti kvalitetne radnike koji će postati deo njihovog uspešnog tima.
Darko Rajković
CEO at Hosst
[email protected]
+381606665068
U moru novih restorana nije čudo da nam se desi da nam neko od otvaranja promakne. A vredno je da se zabeleži. Restoran Cvetić je baš takav slučaj....
pročitaj jošKoš Lounge je nova gastronomska adresa na Voždovcu na kojoj će vas ugostiti bilo da tražite mesto za doručak, ručak, večeru ili samo kratku pauzu u...
pročitaj jošMichelinov vodič suočava se sa pravim izazovom, kako privući pažnju Generacije Z. Iako decenijama unazad važi za renomirani gastronomski vodič, Mic...
pročitaj još