
Probali smo: Italicus Rosolio izlazi na crtu Aperolu
Italicus Rosolio di Bergamoto je još jedan iz porodice italijanskih likera koji se ponovo vraća u modu. Bartender i miksolog Giuseppe Gallo je zasl...
pročitaj jošVukan Ilić je sa nepunih šesnaest godina uporedo radio kao konobar i pohađao Ugostiteljsko-Turističku školu u Beogradu. Već tada je znao da je pozicija za šankom njegova životna pozornica.
U novom videu Vukan je za osnovu koktela izabrao Espolon Bianco tekilu. Radi se o vrhunskom piću proizvedenom od 100% plave Veber agave, uzgajanoj u crvenoj glini na planini Jalisco u Meksiku. Ručno ubrane agave se kuvaju do 20 sati pre fermentacije. Naziv Espolon je dobila po petlu koji je simbol nacionalnog ponosa u meksičkoj kulturi. Specifičnog je pitkog ukusa sa notama pečenih paprika i tikvica, ali i ananasa i citrusa sa daškom vanile.
Tekilu je savršeno dopunio sa Paragon Timur Berry sirupom koji nastaje od čuvenog nepalskog bibera Timur. Sirup krasi svež, kiseo ukus sa notama crvenog grejpa, marakuje i manga. Za kraj, Vukan je koristio Americano Cocchi, aromatični vermut koji je osmislio Giulio Cocchi 1891. godine i od tada se proizvodi prema originalnoj recepturi.
Dok miris sveže pripremljene kafe svakodnevno ispunjava kafiće širom regiona, a baristi stvaraju male umetničke radove u svakoj šoljici, iza kulisa...
pročitaj jošVlasnici beogradskog 2D kafića Lucky Plate su inspiraciju za ovaj projekat dobili prilikom boravka u Japanu, a za vizuelni identitet zaslužan je ko...
pročitaj jošPivnica je, zar ne, mesto gde očekujete kobasice, burger i pomfrit. Ali, Axiom ne haje za ukalupljene stereotipe, niti želi da igra na sigurno. Udr...
pročitaj još