Dobrodošli na prvi street food štand sa Michelinovom zvezdicom
Da li možete da zamislite Michelin, takos i kiosk u jednoj rečenici? Donedavno svakako ne, ali kiosk koji prodaje takose u Meksiko Sitiju se može p...
pročitaj jošChef Ana Roš je sa svojom ekipom pripremila nove gastronomske užitke za sve one koji posete njen restoran Hiša Franko.
Nakon zimskog odmora, Hiša Franko ponovo radi i chef Ana Roš je predstavila novi jelovnik. Hiša Franko je prošle godine dobila treću Michelinovu zvezdicu za jelovnik 50 nijansi života i tako postala prvi slovenački i regionalni restoran ovenčan sa ovim priznanjem.
Chef Ana Roš je nastavila nesmanjenim tempom da radi i pod njenim vođstvom odnedavno radi i bistro Jaz. Ipak, svi su očekivali novi, prolećni meni i konačno smo ga dočekali.
50 Nijansi Crvene, kako glasi naziv jelovnika nastavlja Aninu strast za kuhanjem, prirodom i umetnosti. Crvena je i boja sale u restoranu, a jelovnik počinje prepeličijim jajim, kavijarom i povrćem iz bašte. Nastavlja se salatom od morskih plodova sa bundevom i sendvičem od divljeg bilja sa sušenim voćem.
Na meniju su ostali klasici koji su proslavili Hišu Franku te su tu beignet punjen dimljenim sirom i pastrmkom, kao i krompir kuvan u senu sa kiselim mlekom. Jelovnik je naravno obojen zelenilom, kako i dolikuje ranom proleću, te je puno graška, sremuša, spanaća, a u sredini su se smestile različite paste i jedan orzoto sa divljim šparglama i crnim tartufima. Taljolini su upareni sa školjkama i lubenicom, a pastrmka je dobila poseban odeljak.
Deserti su oduvek bili glavni aduti Hiše Franko. U novim poslasticama se kao sastojci pojavljuju šargarepa, batat, lokalni sirevi i med, a za kraj tu su i jagode i semenke bundeve.
Čuveni chef Alain Ducasse objašnjava kada je zamalo dao otkaz, zašto je veganska hrana budućnost, govori o rekordnim Michelinovim zvezdicama i zaš...
pročitaj jošChef Aleksandar Kerekeš se nakon Beograda zaputio na jedno od najlepših ostrva u Jadranskom moru. Kao i svaki profesionalac obišao je svaki kamen n...
pročitaj jošIndustrijalizacija proizvodnje hrane dovela je do situacije u kojoj je inovacija često ograničena na menje varijacije na već postojeće teme. U d...
pročitaj još