Dobrodošli na prvi street food štand sa Michelinovom zvezdicom
Da li možete da zamislite Michelin, takos i kiosk u jednoj rečenici? Donedavno svakako ne, ali kiosk koji prodaje takose u Meksiko Sitiju se može p...
pročitaj jošChef Ana Roš je sa svojom ekipom pripremila nove gastronomske užitke za sve one koji posete njen restoran Hiša Franko.
Nakon zimskog odmora, Hiša Franko ponovo radi i chef Ana Roš je predstavila novi jelovnik. Hiša Franko je prošle godine dobila treću Michelinovu zvezdicu za jelovnik 50 nijansi života i tako postala prvi slovenački i regionalni restoran ovenčan sa ovim priznanjem.
Chef Ana Roš je nastavila nesmanjenim tempom da radi i pod njenim vođstvom odnedavno radi i bistro Jaz. Ipak, svi su očekivali novi, prolećni meni i konačno smo ga dočekali.
50 Nijansi Crvene, kako glasi naziv jelovnika nastavlja Aninu strast za kuhanjem, prirodom i umetnosti. Crvena je i boja sale u restoranu, a jelovnik počinje prepeličijim jajim, kavijarom i povrćem iz bašte. Nastavlja se salatom od morskih plodova sa bundevom i sendvičem od divljeg bilja sa sušenim voćem.
Na meniju su ostali klasici koji su proslavili Hišu Franku te su tu beignet punjen dimljenim sirom i pastrmkom, kao i krompir kuvan u senu sa kiselim mlekom. Jelovnik je naravno obojen zelenilom, kako i dolikuje ranom proleću, te je puno graška, sremuša, spanaća, a u sredini su se smestile različite paste i jedan orzoto sa divljim šparglama i crnim tartufima. Taljolini su upareni sa školjkama i lubenicom, a pastrmka je dobila poseban odeljak.
Deserti su oduvek bili glavni aduti Hiše Franko. U novim poslasticama se kao sastojci pojavljuju šargarepa, batat, lokalni sirevi i med, a za kraj tu su i jagode i semenke bundeve.
Mladi chef Nikola Šorak je na Međunarodnom takmičenju San Pellegrino Young Chef ostvario istorijski uspeh za Srbiju osvojivši nagradu Food for Thou...
pročitaj jošMolekularni momenat je temelj promišljanja u novom restoranu Delirium Silence. Bez obzira što je ovaj koncept u Srbiji prilično neistražen, chef Vl...
pročitaj jošNikola Šorak, jedan od najtalentovanijih kuvara koje Srbija trenutno ima, priprema se ovih dana za Međunarodno takmičenje San Pellegrino Young Chef...
pročitaj još