![Restoran Gig chefovi sa Brodveja](https://cafebarrestoran.rs/wp-content/uploads/2024/06/Restoran-Gig-chefovi-sa-Brodveja-370x280.jpg)
Gastronomska elita sa Brodveja stiže u restoran GIG
U elegantnom svetu fine dininga, restoran GIG, nosilac ekskluziviteta, hedonizma i vrhunskog ugostiteljskog umeća, krajem juna organizovaće ekskluz...
pročitaj jošPriznati francuski chef Guillaum Iskandar je donedavno vodio kuhinju restorana Langouste, koji je pod njegovim vođstvom uvršten u Michelinov vodič, od 2021. kada je Srbija prvi put osvanula u ovom gastronomskom visokom društvu.
Chef Iskandar je početkom ove godine napustio Srbiju, chef Marko Đerić je preuzeo komandnu palicu u restoranu Langouste i bilo je pitanje gde će svoju karijeru nastaviti francuski chef. Iako je bilo za očekivati da će se vratiti u Francusku, on je ipak odabrao da to bude Crna Gora. Naime, chef Iskandar će 1. juna predstaviti svoje umeće u restoranu Mudra Art Cuisine koji se nalazi na obali Bokokotorskog zaliva.
View this post on Instagram
Koncept chefa Iskandara je uvek bio vezan za lokalne ukuse i namirnice koje pakuje u fine dining format. Pored vizije, otvoren je za sve tehnike raznih svetskih kuhinja uz oslanjanje na klasičnu francusku kuhinju. Sve to je implementirao u vlastiti restoran Garance koji je u Parizu vodio do 2018., koji je bio ovenčan Michelinovom zvezdicom. Ne sumnjamo da će i u novom radnom okruženju oduševljavati goste, a nama niko ne može zabraniti da se nadamo da ćemo ga ponovo videti u srpskoj prestonici.
Šakšuka je autohtono jelo marokanske i tuniske kuhinje, rasprostanjeno širom afričkog kontinenta i Bliskog istoka. Ovaj recept možete koristiti bil...
pročitaj jošOskar Kovač je sa 13 godina znao da će biti kuvar. nakon stažiranja u michelinovim restoranima u inostranstvu, prošle godine je sa roditeljima i br...
pročitaj jošItalijanski chef Cristiano Tomei ima veliki kapacitet da zabavi publiku zahvaljujući svom razigranom i iskrenom duhu. A trag takvog kreatora nemog...
pročitaj još