
Ukusi Alzasa na vrhu Srbije: Michelin večera Michela Hussera u La Pisti
Kada su Hotel Gorski & Spa, organizacija „Ja volim Francusku“ i „Međunarodna unija regije Alzas“ najavili dolazak čuvenog francuskog šefa kuhin...
pročitaj jošPriznati francuski chef Guillaum Iskandar je donedavno vodio kuhinju restorana Langouste, koji je pod njegovim vođstvom uvršten u Michelinov vodič, od 2021. kada je Srbija prvi put osvanula u ovom gastronomskom visokom društvu.
Chef Iskandar je početkom ove godine napustio Srbiju, chef Marko Đerić je preuzeo komandnu palicu u restoranu Langouste i bilo je pitanje gde će svoju karijeru nastaviti francuski chef. Iako je bilo za očekivati da će se vratiti u Francusku, on je ipak odabrao da to bude Crna Gora. Naime, chef Iskandar će 1. juna predstaviti svoje umeće u restoranu Mudra Art Cuisine koji se nalazi na obali Bokokotorskog zaliva.
View this post on Instagram
Koncept chefa Iskandara je uvek bio vezan za lokalne ukuse i namirnice koje pakuje u fine dining format. Pored vizije, otvoren je za sve tehnike raznih svetskih kuhinja uz oslanjanje na klasičnu francusku kuhinju. Sve to je implementirao u vlastiti restoran Garance koji je u Parizu vodio do 2018., koji je bio ovenčan Michelinovom zvezdicom. Ne sumnjamo da će i u novom radnom okruženju oduševljavati goste, a nama niko ne može zabraniti da se nadamo da ćemo ga ponovo videti u srpskoj prestonici.
Restoran GiG je ove godine postao novi član visokog društva srpskih restorana čije ulaze krasi crvena Michelinova pločica. - Restoran GiG vredi ...
pročitaj jošDa li sam verovao da će MasterChef Srbija iznedriti profesionalnog kuvara? Priznajem da nisam. Ipak, drago mi je što sam pogrešio. Anamaria Babičko...
pročitaj jošKada su Hotel Gorski & Spa, organizacija „Ja volim Francusku“ i „Međunarodna unija regije Alzas“ najavili dolazak čuvenog francuskog šefa kuhin...
pročitaj još