
Ukusi Alzasa na vrhu Srbije: Michelin večera Michela Hussera u La Pisti
Kada su Hotel Gorski & Spa, organizacija „Ja volim Francusku“ i „Međunarodna unija regije Alzas“ najavili dolazak čuvenog francuskog šefa kuhin...
pročitaj jošPriznati francuski chef Guillaum Iskandar je donedavno vodio kuhinju restorana Langouste, koji je pod njegovim vođstvom uvršten u Michelinov vodič, od 2021. kada je Srbija prvi put osvanula u ovom gastronomskom visokom društvu.
Chef Iskandar je početkom ove godine napustio Srbiju, chef Marko Đerić je preuzeo komandnu palicu u restoranu Langouste i bilo je pitanje gde će svoju karijeru nastaviti francuski chef. Iako je bilo za očekivati da će se vratiti u Francusku, on je ipak odabrao da to bude Crna Gora. Naime, chef Iskandar će 1. juna predstaviti svoje umeće u restoranu Mudra Art Cuisine koji se nalazi na obali Bokokotorskog zaliva.
View this post on Instagram
Koncept chefa Iskandara je uvek bio vezan za lokalne ukuse i namirnice koje pakuje u fine dining format. Pored vizije, otvoren je za sve tehnike raznih svetskih kuhinja uz oslanjanje na klasičnu francusku kuhinju. Sve to je implementirao u vlastiti restoran Garance koji je u Parizu vodio do 2018., koji je bio ovenčan Michelinovom zvezdicom. Ne sumnjamo da će i u novom radnom okruženju oduševljavati goste, a nama niko ne može zabraniti da se nadamo da ćemo ga ponovo videti u srpskoj prestonici.
Chef Nenad Atanasković, odnedavno poznat i široj publici zbog učešća u serijalu Master Chef Srbija, priredio je sredinom januara večeru sa menijem ...
pročitaj jošDonja Vrbava je naselje u opštini Gornji Milanovac i sastoji se od sedam zaselaka: Ivkovača, Mokro Polje, Gaj, Brakovići, Lipljani, Joksići i Tešić...
pročitaj jošAna Roš, čiji restoran Hiša Franko nosi tri Michelinove zvezdice, uskoro otvara nov restoran. Naime, krajem 2025. godine, u partnerstvu s Valamar h...
pročitaj još