Predstavljamo Vam: Novi broj magazina Cafe Bar & Restoran
Pred vama je decembarski broj magazina Cafe Bar & Restoran, a u njemu vam donosimo najsvežije vesti, intervjue i ostale teme iz HoReCa sektora,...
pročitaj jošMladi chef Nikola Šorak je na Međunarodnom takmičenju San Pellegrino Young Chef ostvario istorijski uspeh za Srbiju osvojivši nagradu Food for Thout Award.
Nikola Šorak je ispraćen na Maltu sa velikim očekivanjima i nije nas izneverio. Štaviše, dostojno je reprezentovao našu zemlju na takmičenju najboljih mladih chefova koje je održano 24. novembra na Malti.
„Možda će zazvučati neskromno, ali ovo je istorijski uspeh jer prvi put neko iz Srbije dobija ovu nagradu. Dao sam sve od sebe i prezadovoljan kako sam predstavio sebe, a i svoju zemlju. Pričom su svi bili oduševljeni, čak su se ljudi iz San Pellegrina šalili kako bi trebali napraviti Netflix seriju o priči i jelu“, priča mladi chef uz široki osmeh, još uvek pun adrenalina zbog uspeha i dodaje da će ovaj uspeh prilično uticati na mogućnost da se za dve godine održi takmičenje u Srbiji.
View this post on Instagram
I to nije sve, Nikola će sledeće godine u Milanu predstavljati našu zemlju na takmičenju za globalnog pobednika u kategoriji Food for Thought u konkurenciji 15 najboljih mladih chefova sveta.
Šta reći na kraju, nego da ćemo chefa Nikolu Šoraka ispratiti sa istim željama koje smo imali i pre takmičenja na Malti. A on nas, sigurni smo, neće izneveriti jer je već postigao svetski uspeh.
U autorskom tekstu chef Nenad Živković upoznaje čitaoce magazina CafeBar & Restoran sa terminom reduktarijanstvo, novim pravcem u kulinarstvu, ...
pročitaj jošStevan Pejdanovski, Head Chef restorana La Pista na Kopaoniku, odrastao je u porodici u kojoj je baka radila kao kuvarica u školskom restoranu, maj...
pročitaj još