Chef Nikola Šorak ostvario istorijski uspeh na takmičenju San Pellegrino
Mladi chef Nikola Šorak je na Međunarodnom takmičenju San Pellegrino Young Chef ostvario istorijski uspeh za Srbiju osvojivši nagradu Food for Thou...
pročitaj jošNikola Šorak, jedan od najtalentovanijih kuvara koje Srbija trenutno ima, priprema se ovih dana za Međunarodno takmičenje San Pellegrino Young Chef. Pobednik ovog takmičenja, koje će biti održano 24. novembra na Malti će se sledeće godine takmičiti u Milanu u konkurenciji 15 najboljih kuvara na svetu.
Da je ozbiljno shvatio ovo takmičenje, svedoče i ove fotografije koje su nastale u restoranu Noel gde se ovaj 22-godišnji chef priprema za takmičenje, pod budnim okom i uz savete i instrukcije chefa Maria Mandarića.
Da podsetimo, glavni element jela koje će pripremati Nikola je medom glazirana patka, pripremljena sa začinima karakterističnim za šume i livade Zarožja.
„Prijavio sam se iz bunta i nisam želeo da idem na priče kako sam u detinjstvu zavoleo kuvanje. Gledao sam prošlogodišnje finaliste i pošto sam video da San Pellegrino traži tu filozofiju da hrana bude povezana sa regionom iz koga takmičar potiče, hteo sam da napravim nešto autentično što će predstaviti Srbiju na zanimljiv način. Sasvim slučajno sam došao do ideje o Savi Savanoviću, zato što je vampir jedina reč koja je uzeta iz srpskog jezika i priznata u svim ostalim jezicima„, objašnjava Nikola koji svakodnevno vežba pripremu ovog jela, kao i na njegovoj prezentaciji.
Našem mladom chefu želimo puno uspeha u Malti, a ukoliko želite da glasate za Nikolino jelo, to možete učiniti na LINKU OVDE
U septembru 2022. godine Zemun je postao bogatiji za nesvakidašnji gastronomski eksperiment. Tri chefa, tri musketara, Nikola Rosić, Nenad Atanasko...
pročitaj jošMladi chef Nikola Šorak je na Međunarodnom takmičenju San Pellegrino Young Chef ostvario istorijski uspeh za Srbiju osvojivši nagradu Food for Thou...
pročitaj jošOve godine, po osmi put zaredom, održava se prestižni festival Gastro kup Srbija 2024, takmičenje koje okuplja profesionalne kuvare iz Srbije, regi...
pročitaj još