1 Pobednik rakija kokteli
23.02.2022 Drink

Šljiva je zvezda koktela! Belgrade Rakija Challenge by Branko

Takmičenje u pravljenju koktela sa rakijom Belgrade Rakija Challenge u organizaciji Beogradske destilerije održano je u ponedeljak 21.februara.

Obavezan sastojak – Branko šljivovica

Takmičari su za pripremanje koktela koristili najviše pet proizvoljnih sastojaka od kojih je jedan obavezan – Branko premium šljivovica koja ima 50% alkohola i karakteristična je po tome što se pije sa ledom. Branko šljivovica ukusom podseća na burbon, što je čini idealnom za pravljenje koktela koji u originalnom receptu imaju burbon ili viski.

2 Pobednik koktel rakija

Nadmetalo se osam bartendera iz eminentnih barova koje je ocenjivao stručni žiri. Prisustvovao je i degustacioni žiri sastavljen od predstavnika medija, koji su ocenjivali ukus i opšti utisak nastupa takmičara.

Maštovitost barmena za pohvalu

Prvo mesto osvojio je Zoran Budimirović iz Udruženja barmena Srbije – Bar Central koji je napravio koktel pod imenom „Srpski kralj“.

3 Drugo mesto rakija barmen

Drugo mesto osvojio je Stefan Vučetić iz Riddle Bara sa koktelom pod nazivom „Sookie“, dok su treće mesto podelili Sara Bezmarević iz Beogradskog Bistroa sa koktelom „Spicy Hug“ i Ljubomir Cvetković iz bara Buena Vista sa koktelom „Old man soul“.

4 rakija barmenka

5 treće mesto barmen blaster kokteli
Ovaj događaj je bio najava Belgrade Bar Show-a, festivala barske kulture koji će se održati 26. i 27. marta. Pobednici će dobiti priliku da prezentuju svoj koktel na festivalu.
Beogradska destilerija je prva i jedina destilerija otvorenog tipa u Beogradu gde se vrši proizvodnja, punjenje i prodaja vrhunskih voćnih rakija, kao i medovina, likera, džina i pelinkovca.

AUTOR: JELENA ĐORĐEVIĆ

FOTO: BEOGRADSKA DESTILERIJA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije