
Predstavljamo Vam: Novi broj magazina Cafe Bar & Restoran
Pred vama je decembarski broj magazina Cafe Bar & Restoran, a u njemu vam donosimo najsvežije vesti, intervjue i ostale teme iz HoReCa sektora,...
pročitaj jošNikola Šorak, jedan od najtalentovanijih kuvara koje Srbija trenutno ima, priprema se ovih dana za Međunarodno takmičenje San Pellegrino Young Chef. Pobednik ovog takmičenja, koje će biti održano 24. novembra na Malti će se sledeće godine takmičiti u Milanu u konkurenciji 15 najboljih kuvara na svetu.
Da je ozbiljno shvatio ovo takmičenje, svedoče i ove fotografije koje su nastale u restoranu Noel gde se ovaj 22-godišnji chef priprema za takmičenje, pod budnim okom i uz savete i instrukcije chefa Maria Mandarića.
Da podsetimo, glavni element jela koje će pripremati Nikola je medom glazirana patka, pripremljena sa začinima karakterističnim za šume i livade Zarožja.
„Prijavio sam se iz bunta i nisam želeo da idem na priče kako sam u detinjstvu zavoleo kuvanje. Gledao sam prošlogodišnje finaliste i pošto sam video da San Pellegrino traži tu filozofiju da hrana bude povezana sa regionom iz koga takmičar potiče, hteo sam da napravim nešto autentično što će predstaviti Srbiju na zanimljiv način. Sasvim slučajno sam došao do ideje o Savi Savanoviću, zato što je vampir jedina reč koja je uzeta iz srpskog jezika i priznata u svim ostalim jezicima„, objašnjava Nikola koji svakodnevno vežba pripremu ovog jela, kao i na njegovoj prezentaciji.
Našem mladom chefu želimo puno uspeha u Malti, a ukoliko želite da glasate za Nikolino jelo, to možete učiniti na LINKU OVDE
Kristina Radosavljević nikada nije želela sebe da ističe u prvi plan, već njen rad, kao što je to slučaj i sa ovom kreacijom od lešnika, kafe i mar...
pročitaj jošKristijan Marenić, Chef De Cuisine hotela Garden Hill u Zagrebu, nas upoznaje sa kulinarskom tehnikom pravljenja emulzije putera i vode, koja će sv...
pročitaj jošNikola Vučković je zavoleo gastronomiju uz svog oca koji je bio ozbiljan gurman i odrastao je uz njegovo kuvanje, a za to što je on izrastao u ozbi...
pročitaj još