Turistički cvet 2023! Konkurs za nagrade u turizmu je otvoren
Turistička organizacija Srbije sa ponosom objavljuje da je otvoren konkurs za nagradu Turistički cvet 2023. Turistički cvet se ove godine dodeljuj...
pročitaj jošUgledni gastronomski vodič Gault&Millau u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije na svečanoj ceremoniji, 24. aprila, u hotelu Hayatt Regency u Beogradu, je proslavio vrhunske restorane i kulinarske talente širom Srbije. Ova godišnja manifestacija, koja predstavlja vrhunac u svetu gastronomije, okupila je elitu kulinarstva i gastronomskih entuzijasta iz zemlje i regiona.
a kape su dodeljivane u različitim kategorijama koje ističu vanredne talente i vrhunske restorane u domenu gastronomije. Na samom početku promocije gastronomskog vodiča Gault&Millau prisutnima su se obratili direktorka Gault&Millau Srbija gospođa Mira Šemić, direktorka Turističke organizacije Srbije gospođa Marija Labović i pomoćnik ministra turizma i omladine Dunja Đenić.
Najviše kapa dodeljene su restoranima Fleur de Sel, Langouste, Salon 1905, Enso, Homa, JAM – Just A Maestro, La Pista, Project 72 Wine & Deli, Restoran 27, Restoran GIG, The Square koji su se istakli svojom izvanrednom kreativnošću, kvalitetom hrane i usluge. Ti restorani su postali sinonim za gastronomsku izvrsnost i ugled srpske kuhinje.
SOMMELIER
Ovaj prestižni naslov dodeljen je stručnjaku Predragu Gavriloviću (Legat 1903) čija je strast prema vinu i veština uparivanja vina sa jelima oduševila žiri.
POP
Ova kategorija prepoznaje PRETOP u Zemunu koji je osvojio srca javnosti svojom autentičnom atmosferom i ukusnim, pristupačnim jelima.
POSLASTIČAR
Vrhunski poslastičar Zdravko Gavrilović (Hotel Square Nine) koji je bio u fokusu ove kategorije, prepoznat je po svojoj maštovitosti i izvanrednim slatkim kreacijama.
MLADI TALENAT
Ova nagrada je dodeljena mladoj kulinarskoj nadi Anđeli Risimić (Restoran Salon 5 A) koja se istakla svojom inventivnošću i veštinom u kuhinji.
CHEF TRADICIJE
Nagrada za Zoranu Mrenjicu (Salaš kod stare dunje) koja je najbolje predstavila tradicionalnu srpsku kuhinju, poštujući autentične recepte i tehnike kuvanja.
CHEF BUDUĆNOSTI
Ova nagrada je dodeljena šefu Urošu Ivoševiću (Restoran GIG) koji je svojom inovativnošću i vizijom osvojio žiri, predstavljajući budućnost gastronomije.
CHEF GODINE
Prestižna titula koja je dodeljena chefu Nikoli Stojakoviću (Fleur de Sel) čiji su rad, kreativnost i doprinos gastronomiji bili izuzetni tokom protekle godine.
Ovogodišnji Gault&Millau događaj nije samo bio prilika za proslavu vrhunske gastronomske scene u Srbiji, već i platforma koja promoviše kulinarsku kulturu zemlje i inspiriše nove generacije kulinarskih stručnjaka.
U septembru 2022. godine Zemun je postao bogatiji za nesvakidašnji gastronomski eksperiment. Tri chefa, tri musketara, Nikola Rosić, Nenad Atanasko...
pročitaj jošNikola Šorak, jedan od najtalentovanijih kuvara koje Srbija trenutno ima, priprema se ovih dana za Međunarodno takmičenje San Pellegrino Young Chef...
pročitaj jošČuveni chef Alain Ducasse objašnjava kada je zamalo dao otkaz, zašto je veganska hrana budućnost, govori o rekordnim Michelinovim zvezdicama i zaš...
pročitaj još