
Uticajni gastronomski vodič Gault & Millau stigao u Srbiju!
Na prezentaciji prvog samostalnog, srpskog izdanja svetski poznatog gastronomskog vodiča Gault & Millau, održanoj u hotelu Crown Plaza, Mira Še...
pročitaj jošPosle višedecensijke tradicije vodiča Gault&Millau u kojoj je stekao ugled jednog od najuticanijih svetskih referenci za restorane i čuvenih kuvarskih kapa koje on dodeljuje, ovaj vodič će biti objavljen i za Srbiju.
Presudnu ulogu u realizaciji ovog sjajnog projekta, kako piše Telegraf, omogućila je Turistička ogranizacija Srbije, a zajednički cilj je da se u prvi plan istaknu zaposleni u ugostiteljstvu, da se prepozna i nagradi njihov doprinos kvalitetu imenovanjem najboljih u više kategorija, od najboljeg šefa do najboljeg somelijera.
Gastronomski vodič otkriće da li je usluga u Srbiji, restoranska atmosfera, porcija jela i utisak nešto na šta smo s razglogom ponosni.
„Srbija ima šume, jezera, planine, reke, ali kada ljudi obiđu sve te lokalitete, poželeće da sednu negde da jedu i okuse autentične ukuse, zato je važno da to sve prikažemo kroz vodič Srbija 2022“, rekla je Mira Šemić, urednica gastronomskog vodiča Gault&Millau.
Šemić je objasnila da vodič države opisuje na gurmanski način i da će se u njemu naći restorani, vinarije, ali i svi oni koji u ponudi imaju hranu ili piće, što znači da će se dotaći i seoskog turizma.
„Ovo nije elitistički vodić, već u fokus stavlja ljude, šefove kuhinja, konobare, somelijere, njihov trud, rad i znoj, što nagrađuje tzv. kuvarskim kapama“, objasnila je urednica vodiča za Srbiju.
Stevan Pejdanovski, Head Chef restorana La Pista na Kopaoniku, odrastao je u porodici u kojoj je baka radila kao kuvarica u školskom restoranu, maj...
pročitaj jošOd svog pokretanja Michelinov vodič je ostao najprestižniji svetski sistem ocenjivanja restorana. Restorani širom sveta koji nose od 1 do 3 zvezdic...
pročitaj jošZima je doba godine kada se uživa u toplini, jačoj hrani, snažnijem i punijem vinu - vreme istinskog hedonizma. Atelje vina Šapat, renomirana kuća ...
pročitaj još