Uticajni gastronomski vodič Gault & Millau stigao u Srbiju!
Na prezentaciji prvog samostalnog, srpskog izdanja svetski poznatog gastronomskog vodiča Gault & Millau, održanoj u hotelu Crown Plaza, Mira Še...
pročitaj jošPosle višedecensijke tradicije vodiča Gault&Millau u kojoj je stekao ugled jednog od najuticanijih svetskih referenci za restorane i čuvenih kuvarskih kapa koje on dodeljuje, ovaj vodič će biti objavljen i za Srbiju.
Presudnu ulogu u realizaciji ovog sjajnog projekta, kako piše Telegraf, omogućila je Turistička ogranizacija Srbije, a zajednički cilj je da se u prvi plan istaknu zaposleni u ugostiteljstvu, da se prepozna i nagradi njihov doprinos kvalitetu imenovanjem najboljih u više kategorija, od najboljeg šefa do najboljeg somelijera.
Gastronomski vodič otkriće da li je usluga u Srbiji, restoranska atmosfera, porcija jela i utisak nešto na šta smo s razglogom ponosni.
„Srbija ima šume, jezera, planine, reke, ali kada ljudi obiđu sve te lokalitete, poželeće da sednu negde da jedu i okuse autentične ukuse, zato je važno da to sve prikažemo kroz vodič Srbija 2022“, rekla je Mira Šemić, urednica gastronomskog vodiča Gault&Millau.
Šemić je objasnila da vodič države opisuje na gurmanski način i da će se u njemu naći restorani, vinarije, ali i svi oni koji u ponudi imaju hranu ili piće, što znači da će se dotaći i seoskog turizma.
„Ovo nije elitistički vodić, već u fokus stavlja ljude, šefove kuhinja, konobare, somelijere, njihov trud, rad i znoj, što nagrađuje tzv. kuvarskim kapama“, objasnila je urednica vodiča za Srbiju.
Restoran sa ukusima ruske domaće kuhinje pod imenom Kod Magdalene već neko vreme uspešno radi na Zemunskom keju. Tradicionalni ruski specijaliteti...
pročitaj jošŽene u ugostiteljstvu, hteli mi to da priznamo ili ne, još uvek nisu ravnopravne sa muškarcima, mada se situacija znatno popravlja iz godine u godi...
pročitaj jošJoš jedan od novoobeogradskih mladih restorana, The Petica poziva goste da se uvere u kvalitet usluge i ukusnu hranu. ...
pročitaj još