Tradicionala 2025 izbor za najbolje restorane tradicionalne kuhinje
04.07.2024 Restoran

Tradicionala 2025: Restoran Stari Žabar, Dva jelena i Vinska kuća Erdevik

Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje

Izbor za najbolje restorane koji služe tradicionalna i autentična jela Srbije
Tradicionala 2025

tradicionala 2025

Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.

PRAVILA ZA UČESTVOVANJE u ovom izboru su jednostavna i jedini uslov je da 80% ponude vašeg restorana čine tradicionalna jela. Na e-mail adresu [email protected], uz naznaku “Za Tradicionalu”, pošaljite prijavu za izbor uz propratni materijal u vidu logotipa restorana, vaš izbor jela iz jelovnika po kojima vas gosti prepoznaju, kao i prateće fotografije. Više o načinu prijavljivanja i glasanju saznajte OVDE.

U nastavku vas upoznajemo sa još tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.

34. RESTORAN „STARI ŽABAR“
Kej Oslobođenja bb, Zemun
Radno vreme: 12.00-00.00

Splav na Dunavu koji dugi niz godina pred goste donosi ukuse tradicionalnih domaćih specijaliteta u prijatnom ambijentu.

  • Srpsko predjelo
  • Topla guščija džigerica
  • Riblja čorba
  • Smuđ u sosu od milerama i belog vina
  • Jagnjeći kotlet
  • Ćuretina sa mlincima
  • Baka Darin kolač, suva pita

35. RESTORAN „DVA JELENA“
Skadarska 32, Beograd
Radno vreme: 10.00-01.00


Starobeogradsko boemsko mesto sa dugom tradicijom i specijalitetima tradicionalne domaće kuhinje vrhunskog kvaliteta.

  • Selekcija kajmaka na somunu sa pršutom
  • Bistra pileća supa sa rezancima
  • Srneći gulaš u lepinji
  • Teleća rebra sa pekarskim krompirom
  • Dinstani juneći obrazi
  • Gurmanska pljeskavica sa ljutenicom
  • Vinogradarske palačinke

36. VINSKA KUĆA ERDEVIK
Milin do 16, Erdevik
Radno vreme: 12.30-20.00


Doživite posebno gastronomsko iskustvo i putovanje u novu dimenziju zadovoljstva kroz poznate ukuse ponuđene na autentičan način.

  • Selekcija domaćih pašteta
  • Guščija džigerica u džemu od šipka
  • Suve paprike sa šumskim pečurkama
  • Svinjski vrat u paradajz sosu
  • Sporo kuvana teleća rebra
  • Ćuretina u sosu od putera
  • Topli kolač sa makom, šnenokle

∴∴∴∴∴∴∴∴

Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci internet stranice www.cafebarrestoran.rs odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina. Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.

AUTOR: Nataša Stevanović

IZVOR: Cafe Bar & Restoran

FOTO: Foto: Freepik/mdjaff

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije