Pizzaiolo vodič: Kvalitetno testo za picu mora da fermentiše minimum 24 sata
Pizzaiolo Danijel Zlatković u nastavku vodiča za pripremu savršene pizze priča na temu fermentacije testa. "Ukus i aroma pica testa najviše zavise...
pročitaj jošPizza Fest Srbija 2023 dolazi u Srbiji zahvaljujući Danijelu Zlatkoviću i Danijeli Pantić Vlahović.
Danijel Zlatković je pizza majstor, osnivač i vlasnik Academy scuola per pizzaioli u Beogradu, kao i pobednik ,,Campionato del mondo di pizza Palermo 2022”. Danijela Pantić Vlahović osim što je profesorka kuvarstva u Srednjoj turističkoj školi u Beogradu je i dugogodišnji međunarodni kuvarski sudija i autorka emisije ,,Šefice”. Njih dvoje od ove godine stavljaju Srbiju na svetsku mapu zemalja koje neguju tradiciju pravljenja pizza.
Pizza Fest Srbija 2023 će se održati 25. i 26. novembra u Lesaffre centru u ulici Milutina Milankovića 11b.
„Pizza Fest Srbija 2023. će biti fenomenalan“, predviđa naš sagovornik Danijel Zlatković i dodaje: „Očekujemo veliki broj takmičara iz zemlje i inostranstva. Do sada su se javili takmičari iz Rumunije, Makedonije, Bugarske, Slovačke, Italije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Kanade i naravno, iz Srbije, i prijave kreću od 15. septembra“.
Sudije koje su pozvane na Pizza Fest Srbija 2023. garantuju da će takmičenje biti na vrhunskom nivou su renomirani pizza majstori. Iza njih stoje mnoga međunarodna priznanja i godine uspešnog rada u ovoj oblasti.
„Neka od imena su Enrico Bianchini, Pietro Barone, Anatoli Kolev, Radostin Kiryazov, Zoran Jovanovski, Damir Karpuzi, Dejan Parun i Pavle Branković Paqito“, otkriva naš sagovornik.
Takmičenje je podeljeno u dve kategorije. U prvoj je u fokusu izrada Napoletane i to tradicionalne ili savremene. Druga kategorija je nazvana libero i u njoj će takmičari moći da izaberu kakvu će pizzu izraditi. Da li klasičnu, ili će to biti pinsa, ili pala, ili će se odlučiti za tegliu.
Kotizacija za takmičenje je 30 evra po kategoriji, a organizator je obezbedio i vredne nagrade te prvo mesto donosi pobedniku 500 evra. Nagrada za drugo mesto je lopata za pizze, a treće mesto alat za pizze.
Danijel Zlatković je izrazio zahvalnost svima onima koji su omogućili ovo takmičenje.
„Generalni sponzori takmičenja su Le 5 stagioni i Mayrex bez čije podrške ne bi bilo moguće organizovati ovaj ozbiljan događaj. I hvala im što su prepoznali potencijal ovog takmičenja. Ostali sponzori su Pin Outlet koji nam je izašao u susret i omogućio da naši takmičari rade na vrhunskim pizza pećima, Lesaffre nam je ustupio njihov baking centar, a Patrom Pm koji nam je obezbedio sve uniforme za žiri i organizatore, kao i sve komplete za takmičare. Što se tiče medijski sponzori tu su magazin Pekar & Poslastičar, kao i vaš magazin Cafe Bar & Restoran. Događaj će ispratiti i televizije RTS i Nova S“, rekao je Danijel Zlatković uz obećanje da nas očekuje kvalitetno i zanimljivo takmičenje.
U septembru 2022. godine Zemun je postao bogatiji za nesvakidašnji gastronomski eksperiment. Tri chefa, tri musketara, Nikola Rosić, Nenad Atanasko...
pročitaj jošChef Aleksandar Kerekeš se nakon Beograda zaputio na jedno od najlepših ostrva u Jadranskom moru. Kao i svaki profesionalac obišao je svaki kamen n...
pročitaj jošMolekularni momenat je temelj promišljanja u novom restoranu Delirium Silence. Bez obzira što je ovaj koncept u Srbiji prilično neistražen, chef Vl...
pročitaj još