Humanitarno kulinarsko takmičenje u METRO HoReCa centru
Prvu nedelju juna kompanija METRO Cash &Carry Srbija obeležila je kao Nedelju robnih marki, u okviru koje je centralno dešavanje bilo celodnevn...
pročitaj jošŠef Milica Aleksić je za naše čitaoce priredila inovativnu poslasticu od sastojaka koji se ne sreću često u pripremi
SASTOJCI:
Za kolače:
300 g masline bez koštica
250 g smeđeg šećera
150 g bademovog brašna
150 g brašna tapioke
6 dl vode
150 g akvafabe (tečnost od kuvanja leblebija)
3 g ksantana
10 g prašak za pecivo
10 g sode bikarbone
2 vanilin šećera
250 g butera bez laktoze
Maslinovo ulje
Za sorbe:
Limun sok
Ruzmarin svež
Šećer od kane
PRIPREMA:
Limun dezinfikovati i narendati zest. Pulpu limuna naseći na komade i pomešati sa šećerom od kane i zestom, zamrznuti i neposredno pred servis obraditi u Paco-jetu.
Za kolač prokuvati masline sa vanilin šećerom i vodom i usitniti blenderom. Akvafabu, šećer i ksantan umutiti penasto do čvrstog pika. Praškaste sastojke pomešati i prosejati kroz sito, dodati u umućenu akvafabu uz lagano mešanje. U sjedinjenu masu dodati oceđene masline i buter bez laktoze.
Pripremljenu masu razliti u podmazane forme ili pleh i peći na 180°C 20 minuta, zatim na 160°C još 30 minuta.
SERVIRANJE:
Servirati topao kolač sa sorbeom od limuna i ruzmarina.
Milica Aleksić
Rukovodilac METRO HoReCa centra
Pored već dobro poznatih lokacija prestižnog lanca Korpa Deli Marketi, na adresi Bulevar vojvode Bojovića 14 u Beogradu i Veselina Masleše 2 u Novo...
pročitaj jošSutlijaš, mnogima omiljena poslastica iz detinjstva, ne mora da bude pripreman samo na tradicionalan način. Kikkoman recept za čokoladni sutlijaš d...
pročitaj jošKako bi se privukla pažnja ljubitelja ekskluzivnih gastronomskih iskustava u restoranima širom Srbije, pored internacionalnih jela vredno je istaći...
pročitaj još