
METRO – gastro partner Food Vision 2024
METRO je i ove godine bio Gastro partner Food Vision gastro manifestacije, u okviru Wine Vision by Open Balkan. Tokom tri dana, koliko je trajao sa...
pročitaj jošŠef Milica Aleksić je za naše čitaoce priredila inovativnu poslasticu od sastojaka koji se ne sreću često u pripremi
SASTOJCI:
Za kolače:
300 g masline bez koštica
250 g smeđeg šećera
150 g bademovog brašna
150 g brašna tapioke
6 dl vode
150 g akvafabe (tečnost od kuvanja leblebija)
3 g ksantana
10 g prašak za pecivo
10 g sode bikarbone
2 vanilin šećera
250 g butera bez laktoze
Maslinovo ulje
Za sorbe:
Limun sok
Ruzmarin svež
Šećer od kane
PRIPREMA:
Limun dezinfikovati i narendati zest. Pulpu limuna naseći na komade i pomešati sa šećerom od kane i zestom, zamrznuti i neposredno pred servis obraditi u Paco-jetu.
Za kolač prokuvati masline sa vanilin šećerom i vodom i usitniti blenderom. Akvafabu, šećer i ksantan umutiti penasto do čvrstog pika. Praškaste sastojke pomešati i prosejati kroz sito, dodati u umućenu akvafabu uz lagano mešanje. U sjedinjenu masu dodati oceđene masline i buter bez laktoze.
Pripremljenu masu razliti u podmazane forme ili pleh i peći na 180°C 20 minuta, zatim na 160°C još 30 minuta.
SERVIRANJE:
Servirati topao kolač sa sorbeom od limuna i ruzmarina.
Milica Aleksić
Rukovodilac METRO HoReCa centra
Traveler's Choice nagrade su vrlo cenjene u turističkoj industriji, jer predstavljaju odraz mišljenja stvarnih putnika, a ne samo profesionalnih kr...
pročitaj jošCiao paradajz pelat je pasterizovani proizvod dobijen od zdravih i zrelih plodova celog oljuštenog paradajza, prerađenog u kratkom roku kako bi se ...
pročitaj jošKikkoman slatki soja sos deli bogatu aromu sa našim originalnim prirodno fermentisanim soja sosom. Ovaj sos jelima daje poseban sjaj što ga čini sa...
pročitaj još