
Monte Vino 2024. Raport sa Festivala u slavu vina
Tradicionalna manifestacija Monte Vino je najveći vinski događaj koji je okupio najbolje vinarije iz Crne Gore i Evrope u kristalnoj dvorani hotela...
pročitaj jošTopli punch predstavlja specijalni „začin“ u zimskim danima. On nas greje, uz njega se družimo i smejemo, a prija nam i kad se umotamo u ćebe i gledamo film do kasno u noć.
Naravno, punch postaje još specijalniji i posebniji kada se pripremi od vrhunskih destilata kao što su Šamar rakija, Monkey Shoulder triple malt viski i Hendrick’s džin.
Šamar šljivovica sadrži tajnu dozu dunje koju odlikuje jedinstven ukus, miris i osećaj. Moderan izgled, raznovrsni načini i prilike za konzumaciju čine ovaj ukus neponovljivim. Monkey Shoulder napravljen je od tri najfinija single malt viskija. Sazreva u buradima za burbon i to u količini od samo 27 buradi što mu omogućava da postigne gladak i bogat ukus. Hendrick’s džin koga unikatnim među džinovima čini jedinstvena konstrukcija, miris, ukus i karakter koji su pojačani ukusom ruže.
SASTOJCI:
* Šamar rakija 30 ml
* sok od jabuke (100% jabuka) 100ml
* ceđeni limun 15 ml
* voda 50 ml
* med 1 kašičica
* karanfilić 3-4 kom
* štapić cimeta
PRIPREMA:
U sudu za zagrevanje pomešati sok od jabuke, vodu, sveže ceđeni limunov sok i med, pa dodati začine i lagano zagrevati na temperaturi 60-65 stepeni Celzijusa. Zagrevati tečnost i voditi računa da tečnost ne proključa.
Nakon 30 minuta, izvaditi začin iz puncha kako piće ne bi ustajalo i bilo ljutkastog ukusa (može se i podgrevati samo u tom slučaju voditi računa da ne dođe do ključanja). U šolju odmeriti 3-4 cl Šamar rakije i zaliti vrućim punchem (1,5 dl po želji). Punch ukrasiti suvom šljivom na štapiću ili korom pomorandže i uživati u konzumaciji.
SASTOJCI:
* Monkey Shoulder viski 30 ml
* sok od jabuke (100% jabuka) 100 ml
* ceđeni limun 15 ml,
* voda 50 ml
* med 1 kašičica
* karanfilić 3-4 kom
* štapić cimeta
PRIPREMA:
U sudu za zagrevanje pomešati sok od jabuke, vodu, sveže ceđeni limunov sok i med, pa dodati začine i lagano zagrevati na temperaturi 60-65 stepeni Celzijusa. Zagrevati tečnost i voditi računa da tečnost ne proključa.
Nakon 30 minuta, izvaditi začin iz puncha kako piće ne bi ustajalo i bilo ljutkastog ukusa (može se i podgrevati samo u tom slučaju voditi računa da ne dođe do ključanja). U šolju odmeriti 30 ml Monkey i zaliti vrućim punchem (1,5 dl po želji). Punch ukrasiti dehidriranom korom pomorandže i uživati u konzumaciji.
SASTOJCI:
* Hendrick’s džin 30 ml
* sok od jabuke (100% jabuka) 100 ml
* ceđeni limun 15 ml
* voda 50 ml
* med 1 kašičica
* karanfilić 3-4 kom
* štapić cimeta
PRIPREMA:
U sudu za zagrevanje pomešati sok od jabuke, vodu, sveže ceđeni limunov sok i med, pa dodati začine i lagano zagrevati na temperaturi 60-65 stepeni Celzijusa. Zagrevati tečnost i voditi računa da tečnost ne proključa.
Nakon 30 minuta, izvaditi začin iz puncha kako piće ne bi ustajalo i bilo ljutkastog ukusa (može se i podgrevati samo u tom slučaju voditi računa da ne dođe do ključanja). U šolju odmeriti 30 ml Hendrick’s džina i zaliti vrućim punchem (1,5 dl po želji). Punch ukrasiti dehidriranim pupoljcima ruže i uživati u konzumaciji.
Potencijalno najveći vinski skandal potresa Italiju. Naime, na trećem kanalu državne televizije u serijalu emisija na RAI3 iznešeno je niz optužbi ...
pročitaj jošUkoliko ste mislili da je točenje piva samo jedan „jednostavan potez“, Heineken PourFection Lab događaj najbolji je pokazatelj da je ipak reč o pra...
pročitaj jošItalijanski brend Bialetti, sinonim za tradicionalnu pripremu kafe i nezaobilazan u brojnim ugostiteljskim objektima, prodat je kineskom fondu Nuo ...
pročitaj još