Monte Vino 2024. Raport sa Festivala u slavu vina
Tradicionalna manifestacija Monte Vino je najveći vinski događaj koji je okupio najbolje vinarije iz Crne Gore i Evrope u kristalnoj dvorani hotela...
pročitaj jošTopli punch predstavlja specijalni „začin“ u zimskim danima. On nas greje, uz njega se družimo i smejemo, a prija nam i kad se umotamo u ćebe i gledamo film do kasno u noć.
Naravno, punch postaje još specijalniji i posebniji kada se pripremi od vrhunskih destilata kao što su Šamar rakija, Monkey Shoulder triple malt viski i Hendrick’s džin.
Šamar šljivovica sadrži tajnu dozu dunje koju odlikuje jedinstven ukus, miris i osećaj. Moderan izgled, raznovrsni načini i prilike za konzumaciju čine ovaj ukus neponovljivim. Monkey Shoulder napravljen je od tri najfinija single malt viskija. Sazreva u buradima za burbon i to u količini od samo 27 buradi što mu omogućava da postigne gladak i bogat ukus. Hendrick’s džin koga unikatnim među džinovima čini jedinstvena konstrukcija, miris, ukus i karakter koji su pojačani ukusom ruže.
SASTOJCI:
* Šamar rakija 30 ml
* sok od jabuke (100% jabuka) 100ml
* ceđeni limun 15 ml
* voda 50 ml
* med 1 kašičica
* karanfilić 3-4 kom
* štapić cimeta
PRIPREMA:
U sudu za zagrevanje pomešati sok od jabuke, vodu, sveže ceđeni limunov sok i med, pa dodati začine i lagano zagrevati na temperaturi 60-65 stepeni Celzijusa. Zagrevati tečnost i voditi računa da tečnost ne proključa.
Nakon 30 minuta, izvaditi začin iz puncha kako piće ne bi ustajalo i bilo ljutkastog ukusa (može se i podgrevati samo u tom slučaju voditi računa da ne dođe do ključanja). U šolju odmeriti 3-4 cl Šamar rakije i zaliti vrućim punchem (1,5 dl po želji). Punch ukrasiti suvom šljivom na štapiću ili korom pomorandže i uživati u konzumaciji.
SASTOJCI:
* Monkey Shoulder viski 30 ml
* sok od jabuke (100% jabuka) 100 ml
* ceđeni limun 15 ml,
* voda 50 ml
* med 1 kašičica
* karanfilić 3-4 kom
* štapić cimeta
PRIPREMA:
U sudu za zagrevanje pomešati sok od jabuke, vodu, sveže ceđeni limunov sok i med, pa dodati začine i lagano zagrevati na temperaturi 60-65 stepeni Celzijusa. Zagrevati tečnost i voditi računa da tečnost ne proključa.
Nakon 30 minuta, izvaditi začin iz puncha kako piće ne bi ustajalo i bilo ljutkastog ukusa (može se i podgrevati samo u tom slučaju voditi računa da ne dođe do ključanja). U šolju odmeriti 30 ml Monkey i zaliti vrućim punchem (1,5 dl po želji). Punch ukrasiti dehidriranom korom pomorandže i uživati u konzumaciji.
SASTOJCI:
* Hendrick’s džin 30 ml
* sok od jabuke (100% jabuka) 100 ml
* ceđeni limun 15 ml
* voda 50 ml
* med 1 kašičica
* karanfilić 3-4 kom
* štapić cimeta
PRIPREMA:
U sudu za zagrevanje pomešati sok od jabuke, vodu, sveže ceđeni limunov sok i med, pa dodati začine i lagano zagrevati na temperaturi 60-65 stepeni Celzijusa. Zagrevati tečnost i voditi računa da tečnost ne proključa.
Nakon 30 minuta, izvaditi začin iz puncha kako piće ne bi ustajalo i bilo ljutkastog ukusa (može se i podgrevati samo u tom slučaju voditi računa da ne dođe do ključanja). U šolju odmeriti 30 ml Hendrick’s džina i zaliti vrućim punchem (1,5 dl po želji). Punch ukrasiti dehidriranim pupoljcima ruže i uživati u konzumaciji.
Barcaffè Espresso ponovo je ostvario izvanredan uspeh na prestižnom takmičenju International Coffee Tasting 2024, osvojivši dve zlatne medalje u ko...
pročitaj jošDanas počinje ASI takmičenje za najboljeg sommeliera u Evropi, Africi i Bliskom istoku. Ovaj događaj se održava svake tri godine i organizuje ga As...
pročitaj jošAsocijacija međunarodnih sommeliera (ASI), neprofitna globalna organizacija koja upravlja sommelierskom strukom, sa zadovoljstvom je objavila imena...
pročitaj još