
Chef Nenad Živković predstavlja novi model gastronomije: Reduktarijanstvo
U autorskom tekstu chef Nenad Živković upoznaje čitaoce magazina CafeBar & Restoran sa terminom reduktarijanstvo, novim pravcem u kulinarstvu, ...
pročitaj jošOktobar u Beogradu obeležiće tradicionalni market rukotvorina malih proizvođača koji će od 13. do 20. oktobra na Platou ispred TC Rajićeva predstaviti svoje hand made radove, rukotvorine, prirodnu kozmetiku, igračke, domaće kolače i specijalne delikatese.
Pored izuzetno bogate ponude domaćih proizvoda svih vrsta, ovaj oktobarski mini festival predstavlja i segmente beogradske gastronomije, pa će tako mnogobrojni posetioci moći da uživaju sa svojim prijateljima i porodicama i u vrhunskim burgerima, specijalitima od piletine, ukusnim palančinkama i krofnicama.
Oktobarski Craft & Food market ima i muzički program. Svakog dana, od 18 do 22 časa, posetioce će zabavljati DJ Angels, DJ Fireman, Carousel Jazz Band i drugi. Organizator događaja je Udruženje Carousel, koje je ove godine organizovalo više od 20 Craft Marketa na brojnim lokacijama širom Beograda, promovišući na ovaj način najširoj publici male proizvođače i njihove domaće kvalitetne proizvode. Marketi rukotvorina okupljaju preko 150 proizvođača hrane, kozmetike, umetnina, hand made proizoda, garderobe, nakita, kako bi našim sugrađanima ali i mnogobrojnim gostima iz inostranstva predstavili ovaj segment naše kulture i nasleđa, i dali priliku za promociju i plasman njihovih proizvoda.
Ciao paradajz pelat je pasterizovani proizvod dobijen od zdravih i zrelih plodova celog oljuštenog paradajza, prerađenog u kratkom roku kako bi se ...
pročitaj jošKikkoman slatki soja sos deli bogatu aromu sa našim originalnim prirodno fermentisanim soja sosom. Ovaj sos jelima daje poseban sjaj što ga čini sa...
pročitaj jošKristijan Marenić, Chef De Cuisine hotela Garden Hill u Zagrebu, nas upoznaje sa kulinarskom tehnikom pravljenja emulzije putera i vode, koja će sv...
pročitaj još