
Kolika je cena vrhunskog zadovoljstva u restoranima sa Michelinovom zvezdicom?
Od svog pokretanja Michelinov vodič je ostao najprestižniji svetski sistem ocenjivanja restorana. Restorani širom sveta koji nose od 1 do 3 zvezdic...
pročitaj jošDodelom nagrada Food Vision festivala, zvanično je zatvoren ovogodišnji sajam Vinska vizija Otvorenog Balkana, održanog pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Severne Makedonije i Albanije
Finalistima i pobednicima u četiri kategorije nagrade je uručila ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković. U kategoriji Best Young Chef prvo mesto osvojila je Milica Petrušić, drugo Saveta Bikić, a treće Marko Lazarević. U kategoriji Best Restaurant prvo mesto dodeljeno je restoranu GIG, drugo – Bullger Bar-u, a treće, restoranu Magellan.
Visoka poslovna škola Leskovac odnela je pobedu u kategoriji Best Young Chef Team, dok su drugo i treće mesto zauzele Ekonomsko-trgovinska škola Smederevo i Junior Chef Club. U kategoriju Best Chef Food Vision by Open Balkan pobednik je Mladen Pršić. Drugo mesto osvojio je Jovan Tomović, dok je trećeplasirani Mihajlo Savić.
Specijalne nagrade, koje je uručio Tomaž Kavčić, dobio je restoran Koncept iz Severne Makedonije za predstavljanje nacionalne gastronomije, kao i Food Lab Atelje iz Republike Albanije za gastronomsku viziju Otvorenog Balkana. Takođe, po izboru sudija, mladi kuvar Saveta Bikić svojila je mogućnost da pohađa dodatnu obuku u Michelin restoranu Dvorac Zemono. U revijalnom delu, učešće su uzeli i Jovana Ljubišić i Miodrag Aleksić i osvetlali obraz naše redakcije i pokazali da se osim u pisanju, odlično snalaze i u pripremanju jela.
Popularna stranica za gastronomiju, TasteAtlas je objavila tradicionalnu godišnju listu najboljih kuhinja i jela sveta. Lista je, kako navode na st...
pročitaj jošMETRO Chef biskvit mix je mešavina vrhunskih biskvita sa i bez čokoladnog preliva, sa visokim udelom putera, čokolade i najfinijih sastojaka. METR...
pročitaj jošCiao paradajz pelat je pasterizovani proizvod dobijen od zdravih i zrelih plodova celog oljuštenog paradajza, prerađenog u kratkom roku kako bi se ...
pročitaj još