Chef Nikola Šorak priprema ukusnog vampira – Sava Savanović na tanjiru
San Pellegrino Young Chef je prestižno međunarodno takmičenje koje Svake godine okuplja najtalentovanije kuvare iz celog sveta mlađe od 30 godina. ...
pročitaj jošDodelom nagrada Food Vision festivala, zvanično je zatvoren ovogodišnji sajam Vinska vizija Otvorenog Balkana, održanog pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Severne Makedonije i Albanije
Finalistima i pobednicima u četiri kategorije nagrade je uručila ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković. U kategoriji Best Young Chef prvo mesto osvojila je Milica Petrušić, drugo Saveta Bikić, a treće Marko Lazarević. U kategoriji Best Restaurant prvo mesto dodeljeno je restoranu GIG, drugo – Bullger Bar-u, a treće, restoranu Magellan.
Visoka poslovna škola Leskovac odnela je pobedu u kategoriji Best Young Chef Team, dok su drugo i treće mesto zauzele Ekonomsko-trgovinska škola Smederevo i Junior Chef Club. U kategoriju Best Chef Food Vision by Open Balkan pobednik je Mladen Pršić. Drugo mesto osvojio je Jovan Tomović, dok je trećeplasirani Mihajlo Savić.
Specijalne nagrade, koje je uručio Tomaž Kavčić, dobio je restoran Koncept iz Severne Makedonije za predstavljanje nacionalne gastronomije, kao i Food Lab Atelje iz Republike Albanije za gastronomsku viziju Otvorenog Balkana. Takođe, po izboru sudija, mladi kuvar Saveta Bikić svojila je mogućnost da pohađa dodatnu obuku u Michelin restoranu Dvorac Zemono. U revijalnom delu, učešće su uzeli i Jovana Ljubišić i Miodrag Aleksić i osvetlali obraz naše redakcije i pokazali da se osim u pisanju, odlično snalaze i u pripremanju jela.
Porodična kompanija Pucci zauzima važno mesto u italijanskoj prehrambenoj industriji, a njeni konzervirani/pasterizovani proizvodi se izvoze širom ...
pročitaj jošKako bi se privukla pažnja ljubitelja ekskluzivnih gastronomskih iskustava u restoranima širom Srbije, pored internacionalnih jela vredno je istaći...
pročitaj jošLa Lorraine Bakery Group je jedan od evropskih lidera na tržištu pekarskih proizvoda namenjenih maloprodaji i ugostiteljstvu. Kompanija je prepozna...
pročitaj još