Restoran Fortunato: Kultna gastronomska rimska priča sada i u Beogradu
U srcu Rima, nekoliko koraka od Panteona, restoran Da Fortunato nosi unutar svojih zidova dugu porodičnu tradiciju gostoprimstva, strasti i profesi...
pročitaj jošDruštvene mreže su preplavljene osudama na osnovu kojih se može zaključiti da italijanski gurmani i kuvari optužuju velikog proizvođača hrane za skrnavljenje italijanske kuhinje.
Kompanija poznata po kečapu i konzerviranoj hrani nedavno je predstavila novo gotovo jelo: špagete karbonara u konzervi. Sa konzervom od 400 grama koja se reklamira kao bogata i kremasta, ovaj proizvođač je, kao strelom u srce, pogodio ne samo italijansko nepce, već i nacionalni identitet.
Prehrambeni gigant Heinz s vremena na vreme izaziva burne reakcije kupaca, ali ovog puta neviđeno je razljutio sve Italijane. Reakcije na ovaj proizvod u Italiji su pretežno negativne.
Alessandro Pipero, vlasnik čuvenog restorana sa Michelinovom zvezdicom, Pipero Roma u Rimu i poznati stručnjak za karbonaru, za britanski The Times je ovaj proizvod uporedio sa mačjom hranom. Skandalozno, ali s čvrstim uporištem u tradiciji i značaju koji špagete karbonara imaju za Italijane i svet.
Ideja da se tako kultno jelo poput karbonare ponudi u konzervi mnogim Italijanima deluje kao rukavica u lice italijanskoj kulinarskoj tradiciji.
S druge strane, proizvođač je lansirao produkt koji se prilagođava trendovima i načinu života tipičnom za Generaciju Z. Ma koliko se to činilo skaradnim.
Slične teme:
Bez guanciale nema carbonare. Otkrivamo zašto je ova slanina obavezan dodatak u italijanskim jelima
Osvojila je svet, a i vas će. Burata – kraljica među italijanskim sirevima
Kikkoman vam donosi tri sjajna recepta s kineskim kupusom! Isprobajte hrskavu Pak Choi salatu, aromatične miso rezance sa povrćem u sosu od kikirik...
pročitaj jošXavier Thuret je rođen na porodičnoj farmi blizu grada Mo, nedaleko od Pariza, gde je od malih nogu pomagao roditeljima u proizvodnji sira. Radeći ...
pročitaj jošPlata sa sirevima je sjajan izbor za svečane prilike, intimne večere, ali i opuštene zakuske sa prijateljima. Kombinacija raznolikih sireva, voća, ...
pročitaj još