spagete karbonara
17.09.2024 Food

Nezapamćen kulinarski skandal: Ko se to drznuo da karbonaru strpa u konzervu, Italijani oštro reagovali

Društvene mreže su preplavljene osudama na osnovu kojih se može zaključiti da italijanski gurmani i kuvari optužuju velikog proizvođača hrane za skrnavljenje italijanske kuhinje.

Kompanija poznata po kečapu i konzerviranoj hrani nedavno je predstavila novo gotovo jelo: špagete karbonara u konzervi. Sa konzervom od 400 grama koja se reklamira kao bogata i kremasta, ovaj proizvođač je, kao strelom u srce, pogodio ne samo italijansko nepce, već i nacionalni identitet.

Kulinarski skandal – Heinz konzervirao karbonaru

Prehrambeni gigant Heinz s vremena na vreme izaziva burne reakcije kupaca, ali ovog puta neviđeno je razljutio sve Italijane. Reakcije na ovaj proizvod u Italiji su pretežno negativne.

Alessandro Pipero, vlasnik čuvenog restorana sa Michelinovom zvezdicom, Pipero Roma u Rimu i poznati stručnjak za karbonaru, za britanski The Times je ovaj proizvod uporedio sa mačjom hranom. Skandalozno, ali s čvrstim uporištem u tradiciji i značaju koji špagete karbonara imaju za Italijane i svet.

karbonara

Foto: Freepik/freepik AI

Ideja da se tako kultno jelo poput karbonare ponudi u konzervi mnogim Italijanima deluje kao rukavica u lice italijanskoj kulinarskoj tradiciji.
S druge strane, proizvođač je lansirao produkt koji se prilagođava trendovima i načinu života tipičnom za Generaciju Z. Ma koliko se to činilo skaradnim.


Slične teme:
Bez guanciale nema carbonare. Otkrivamo zašto je ova slanina obavezan dodatak u italijanskim jelima
Osvojila je svet, a i vas će. Burata – kraljica među italijanskim sirevima


AUTOR: Nataša Stevanović

IZVOR: Cafe Bar & Restoran

FOTO: Freepik/freepik

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije