
Italijanski kulinarski simbol ženske lepote: Mimoza torta
Mimoza je cvet koji nam dolazi s prolećem, a Italijanke su odlučile da svoju neobičnu i večno mladu lepotu okite baš ovim cvetom. Početkom 50-ih go...
pročitaj jošDruštvene mreže su preplavljene osudama na osnovu kojih se može zaključiti da italijanski gurmani i kuvari optužuju velikog proizvođača hrane za skrnavljenje italijanske kuhinje.
Kompanija poznata po kečapu i konzerviranoj hrani nedavno je predstavila novo gotovo jelo: špagete karbonara u konzervi. Sa konzervom od 400 grama koja se reklamira kao bogata i kremasta, ovaj proizvođač je, kao strelom u srce, pogodio ne samo italijansko nepce, već i nacionalni identitet.
Prehrambeni gigant Heinz s vremena na vreme izaziva burne reakcije kupaca, ali ovog puta neviđeno je razljutio sve Italijane. Reakcije na ovaj proizvod u Italiji su pretežno negativne.
Alessandro Pipero, vlasnik čuvenog restorana sa Michelinovom zvezdicom, Pipero Roma u Rimu i poznati stručnjak za karbonaru, za britanski The Times je ovaj proizvod uporedio sa mačjom hranom. Skandalozno, ali s čvrstim uporištem u tradiciji i značaju koji špagete karbonara imaju za Italijane i svet.
Ideja da se tako kultno jelo poput karbonare ponudi u konzervi mnogim Italijanima deluje kao rukavica u lice italijanskoj kulinarskoj tradiciji.
S druge strane, proizvođač je lansirao produkt koji se prilagođava trendovima i načinu života tipičnom za Generaciju Z. Ma koliko se to činilo skaradnim.
Slične teme:
Bez guanciale nema carbonare. Otkrivamo zašto je ova slanina obavezan dodatak u italijanskim jelima
Osvojila je svet, a i vas će. Burata – kraljica među italijanskim sirevima
Iz godine u godinu, Srbija otkriva sve veći broj svojih autentičnosti zainteresovanim posetiocima, turistima, putnicima i zaljubljenicima u hranu i...
pročitaj jošBeppino Occelli mlekara je nastala 1976. godine sa ciljem da uspostavi plodonosnu vezu čoveka i prirode, između sireva Beppino Occeli, regije Langh...
pročitaj jošMoka mus je boja za 2025. godinu i savršeno spaja smeđe tonove kafe i čokolade. Međutim, kada bi je pretočili u jestivi oblik, to bi svakako bila n...
pročitaj još