Focaccia Antico Belgrade, italijanska kuhinja u Beogradu na vodi
Hercegovačka ulica u Beogradu na vodi postaje sve življa i življa kada je gastronomska ponuda u pitanju. U proleće ove godine otvoren je Focaccia A...
pročitaj jošDruštvene mreže su preplavljene osudama na osnovu kojih se može zaključiti da italijanski gurmani i kuvari optužuju velikog proizvođača hrane za skrnavljenje italijanske kuhinje.
Kompanija poznata po kečapu i konzerviranoj hrani nedavno je predstavila novo gotovo jelo: špagete karbonara u konzervi. Sa konzervom od 400 grama koja se reklamira kao bogata i kremasta, ovaj proizvođač je, kao strelom u srce, pogodio ne samo italijansko nepce, već i nacionalni identitet.
Prehrambeni gigant Heinz s vremena na vreme izaziva burne reakcije kupaca, ali ovog puta neviđeno je razljutio sve Italijane. Reakcije na ovaj proizvod u Italiji su pretežno negativne.
Alessandro Pipero, vlasnik čuvenog restorana sa Michelinovom zvezdicom, Pipero Roma u Rimu i poznati stručnjak za karbonaru, za britanski The Times je ovaj proizvod uporedio sa mačjom hranom. Skandalozno, ali s čvrstim uporištem u tradiciji i značaju koji špagete karbonara imaju za Italijane i svet.
Ideja da se tako kultno jelo poput karbonare ponudi u konzervi mnogim Italijanima deluje kao rukavica u lice italijanskoj kulinarskoj tradiciji.
S druge strane, proizvođač je lansirao produkt koji se prilagođava trendovima i načinu života tipičnom za Generaciju Z. Ma koliko se to činilo skaradnim.
Slične teme:
Bez guanciale nema carbonare. Otkrivamo zašto je ova slanina obavezan dodatak u italijanskim jelima
Osvojila je svet, a i vas će. Burata – kraljica među italijanskim sirevima
Sutlijaš, mnogima omiljena poslastica iz detinjstva, ne mora da bude pripreman samo na tradicionalan način. Kikkoman recept za čokoladni sutlijaš d...
pročitaj jošPored već dobro poznatih lokacija prestižnog lanca Korpa Deli Marketi, na adresi Bulevar vojvode Bojovića 14 u Beogradu i Veselina Masleše 2 u Novo...
pročitaj jošKako bi se privukla pažnja ljubitelja ekskluzivnih gastronomskih iskustava u restoranima širom Srbije, pored internacionalnih jela vredno je istaći...
pročitaj još