
Pastry chef Kristina Radosavljević ovako priprema savršeni mus od lešnika
Kristina Radosavljević nikada nije želela sebe da ističe u prvi plan, već njen rad, kao što je to slučaj i sa ovom kreacijom od lešnika, kafe i mar...
pročitaj jošMoka mus je boja za 2025. godinu i savršeno spaja smeđe tonove kafe i čokolade. Međutim, kada bi je pretočili u jestivi oblik, to bi svakako bila neodoljiva poslastica. Kremasti i bogati desert, koji donosi harmoniju ukusa već na prvi zalogaj, satkan od tamne čokolade i kafe najboljeg zrna impresioniraće, a i zavesti, vaša čula.
Uz jednostavne sastojke i laganu pripremu, pripremite moka mus u vašem domu i zadivite goste umećem i sofisticarnim pečatom. Izuzetno pogodan desert za sve prilike, moka mus je klasik čiji ukus prevazilazi trendove.
SASTOJCI (za 6 osoba)
Otopite čokoladu na pari, pa dodajte sveže skuvanu kafu i instant kafu. Razdvojite belanca od žumanaca, pa u posebnoj posudi umutite žumanca sa vanilin šećerom dok smesa ne postane penasta. U drugoj posudi umutite belanca dok ne postanu čvrsta, a u trećoj pavlaku sa šećerom dok ne postignete čvrstu teksturu.
Spojite žumanca sa čokoladnom smesom, zatim dodajte umućenu pavlaku, a na kraju lagano umešajte sneg od belanaca. Ostavite da se hladi.
U međuvremenu, biskvitnu podlogu isecite na kocke od približno 3×3 cm i natopite Amaretom. U svaku čašu za posluživanje stavite po tri kocke biskvita, a zatim rasporedite mus. Ostavite u frižideru najmanje 3 sata pre serviranja. Po želji, moka mus dekorišite listićima badema.
Umami je dugo prisutan u tradicionalnim kuhinjama dalekog istoka, ali tek u 20. veku je dobio svoje ime i naučnu potvrdu, da bi danas bio jedan od ...
pročitaj jošKada temperatura poraste, a vikend okupljanja ne mogu bez roštilja, vreme je da začini preuzmu glavnu ulogu. Ništa ne osvežava bolje od snažnog, pi...
pročitaj jošKako bi se privukla pažnja ljubitelja ekskluzivnih gastronomskih iskustava u restoranima širom Srbije, pored internacionalnih jela vredno je istaći...
pročitaj još