Mocha Mousse recept
13.03.2025 Food

Mocha Mousse je boja za 2025: Moderno, sofisticirano ali i ukusno

Moka mus je boja za 2025. godinu i savršeno spaja smeđe tonove kafe i čokolade. Međutim, kada bi je pretočili u jestivi oblik, to bi svakako bila neodoljiva poslastica. Kremasti i bogati desert, koji donosi harmoniju ukusa već na prvi zalogaj, satkan od tamne čokolade i kafe najboljeg zrna impresioniraće, a i zavesti, vaša čula.

Moka mus – recept za desert u trendu

Uz jednostavne sastojke i laganu pripremu, pripremite moka mus u vašem domu i zadivite goste umećem i sofisticarnim pečatom. Izuzetno pogodan desert za sve prilike, moka mus je klasik čiji ukus prevazilazi trendove.

moka mus recept

Freepik/onlyyouqj

SASTOJCI (za 6 osoba)

  • 150 g tamne čokolade
  • 30 ml sveže skuvane kafe
  • 1 kašičica instant kafe
  • 3 jajeta
  • 1 vanilin šećera
  • 125 g slatke pavlake
  • 2 kašike šećera
  • 1 gotova biskvitna podloga
  • 4 cl Amareta (može i čokoladni liker)
  • seckani bademi ili listići badema

Otopite čokoladu na pari, pa dodajte sveže skuvanu kafu i instant kafu. Razdvojite belanca od žumanaca, pa u posebnoj posudi umutite žumanca sa vanilin šećerom dok smesa ne postane penasta. U drugoj posudi umutite belanca dok ne postanu čvrsta, a u trećoj pavlaku sa šećerom dok ne postignete čvrstu teksturu.

Spojite žumanca sa čokoladnom smesom, zatim dodajte umućenu pavlaku, a na kraju lagano umešajte sneg od belanaca. Ostavite da se hladi.

U međuvremenu, biskvitnu podlogu isecite na kocke od približno 3×3 cm i natopite Amaretom. U svaku čašu za posluživanje stavite po tri kocke biskvita, a zatim rasporedite mus. Ostavite u frižideru najmanje 3 sata pre serviranja. Po želji, moka mus dekorišite listićima badema.

AUTOR: Nataša Stevanović

IZVOR: falstaff.com

FOTO: Freepik/onlyyouqj

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije