Pripremite espresso kolač sa čokoladom, baš kao pastry chef i čokolater Jan Proot
Jan Proot, pastry chef i čokolater, od početka karijere gaji strast prema čokoladi i poslasticama. Upravo to je i njegov glavni pokretač u radu. Na...
pročitaj jošPastry chef Luciano García je jako rano otkrio duboku ljubav prema svom pozivu, odrastajući u porodici pekara. Inspiraciju crpi iz putovanja, kao i iz bogatog argentinskog kulinarskog nasleđa. Luciano je danas profesionalac čija su predavanja izuzetno posećena, autor je knjige Dulche de leche, Callebautov ambasador za Latinsku Ameriku…
View this post on Instagram
Od 2023. pokrenuo je novu ambicioznu ustanovu koja spaja kuvanje i izradu poslastica, a koja se prostire na preko 700m² na periferiji Buenos Ajresa, pod nazivom García. U nastavku sa čitaocima B2B magazina i portala Cafe Bar & Restoran delimo recept za čokoladni tart sa malinama, desert koji možete probati samo u Garsijinom lokalu.
KOMPOZICIJA
Italijanske slatke korpice, pune duše – pardulas
SASTOJCI
(za tortu od 24 cm)
PRHKO TESTO
Pomešajte puter i brašno da dobijete sipkavu smesu. Dodajte žumanca i vanilu, pa pomešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Razvucite testo na 3 mm debljine između dva lista polietilena. Ostavite da se ohladi i obložite prsten od 24 cm. Zamrznite. Pecite na 160°C 14 do 16 minuta, dok površina ne postane zlatno smeđa.
Marinel Bejan predstavlja JI Evropu na svetskom World Chocolate Masters
KREM OD MLEČNE ČOKOLADE
Napravite ganache sa mlekom, pavlakom i čokoladom. Promešajte i prohladite, dodajte umućeno jaje. Prelijte preko prethodno pečenog prhkog testa i pecite na 100ºC dok se tekstura ne učvrsti, pazeći da ne proključa. Ohladite u frižideru dva sata.
Ovako chef Anne-Sophie Pic priprema poširane kruške
KREM OD TAMNE ČOKOLADE
Napravite krem anglaise na 83ºC i prelijte čokoladom. Pustite da se toplota širi kroz čokoladu i emulgujte blenderom. Prebacite u posudu, zaštitite plastičnom folijom i ostavite u frižideru 12 sati.
DRUGI SASTOJCI
KOMPLETIRANJE
Pospite tart kakao prahom. Isecite na deset kriški, ukrasite kremom od tamne čokolade i svežim malinama.
Chef Aleksandar Kerekeš se nakon Beograda zaputio na jedno od najlepših ostrva u Jadranskom moru. Kao i svaki profesionalac obišao je svaki kamen n...
pročitaj jošČuveni chef Alain Ducasse objašnjava kada je zamalo dao otkaz, zašto je veganska hrana budućnost, govori o rekordnim Michelinovim zvezdicama i zaš...
pročitaj jošJasmina Vukašinović je u jednom trenutku rešila da izađe iz zone komfora i hrabro se upusti u avanturu zvanu restoran Jasmin a Maslina. Jasmina Vuk...
pročitaj još