Anne Sophie Pic i Poširane kruške sa vanilom, Crème de cassis i kremom od kafe
10.03.2024 Chef

Pripremite poširane kruške kao chef Anne-Sophie Pic i uverite se zašto je ova dama kuvar sa najviše Michelinovih zvezdica

La dame de Pic ili Anne-Sophie Pic je Francuskinja i kuvar sa najviše Michelinovih zvezdica na svetu. Njen stil karakteriše delikatna elegancija ukusa i ženstvenost prikazana na tanjiru. Baš poput krušaka koje su se okupale u Crème de cassis i kremu od kafe.

Poširane kruške sa vanilom, Crème de cassis i kremom od kafe je oličenje ženskog dodira kuvarskog stvaralaštva chefa Anne-Sophie Pic

Ovaj desert predstavlja spoj čvrste i zrnaste teksture koja dolazi od kruške, ukroćene kuvanjem sa redukcijom i sirupom. U pitanju su poširane kruške okupane u Crème de cassis i gorkoj aromatičnosti kafe, za čiju pripremu Anne-Sophie Pic deli recept sa čitaocima našeg magazina. Pored uspešno sačuvanog izgleda voća, ona mu daje savremeni ukus.

Posirane kruske Anne Sophie Pic

Poširane kruške sa vanilom – Anne Sophie Pic

Poširane kruške sa vanilom, Crème de cassis i kremom od kafe

SASTOJCI (za 4 osobe)

ZA KREM OD KAFE

  • 16 g kafe u zrn
  • 200 g mleka
  • 3 žumanceta
  • 1 celo jaje
  • 160 g šećera
  • 21⁄2 listića želatina
  • 1 cl pastisa
  • 180 g putera

Ovo je voćni tart kojem nećete odoleti

Prethodno macerirajte kafu u mleku preko noći. Procedite. Umutite žumanca sa jajetom i šećerom u činiji. Sipajte u tankom mlazu u proceđeno mleko i dobro promešajte. Zagrejte smesu na laganoj vatri dok se ne zgusne poput krema. Potopite želatin u hladnu vodu na nekoliko minuta, ocedite i dodajte u pripremljen krem, pa dobro sjedinite. Procedite kroz fino sito, dodajte pastis, pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi, oko sat vremena. Umutite sastojke ponovo, uz dodavanje usitnjenog omekšalog putera. Sjedinjenu smesu sipajte u 4 kalupa kružnog oblika i ostavite u frižideru najmanje 2 sata.

ZA POŠIRANE KRUŠKE I KREM

  • 4 kruške
  • 150 g Crème de cassis
  • 150 g šećera
  • 1 mahuna vanile

U šerpi prokuvajte 1 litar vode sa šećerom, mahunom vanile presečenom na pola i Crème de cassis. Kruške oljuštite, prepolovite po dužini, grubo izdubite i umočite u sirup. Kuvajte ih 20 minuta. Sklonite šerpu sa vatre, ocedite kruške, pa sirup reducirajte u koncentrovani sirup.

Iskoristite bundevu na najlepši način. Pripremite muskatni tiramisu!

ZA PLOČICE OD VANILE

  • 1 mahuna vanile
  • 30 g šećera u prahu
  • 30 g putera
  • 1 belance
  • 30 g brašna

Zagrejte rernu na 200°C. Sjedinite omekšali puter i šećer u prahu sa semenkama ostruganim sa mahune vanile. Zatim dodajte belanca i brašno. Smesu rasporedite na pleh obložen papirom za pečenje formirajući pločice. Pecite u zagrejanoj rerni 6 minuta. Nakon pečenja, odmah uklonite pločice sa papira za pečenje i položite ih na oklagiju, kako bi dobile potreban oblik.

Eros koji budi sva čula – recept mladog chefa Uroša Ercegovića

KOMPLETIRANJE
Stavite krem od kafe na sredinu tanjira, izdubite sredinu kašikom i stavite kruške na vrh. Nežno zalijte sirupom i poslužite uz pločicu od vanile.

AUTOR: NATAŠA STEVANOVIĆ

FOTO: FB ANNE-SOPHIE PIC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije