
Slushy Machine by Gelato Concept Shop
Dodajte dozu osveženja u svoju ponudu uz vrhunsku slushy machine! Slushy Machine by Gelato Concept Shop - savršena za kafiće, restorane, barove i p...
pročitaj jošAntonio Bachour dominira stilom kao malo ko drugi, uz pažnju uvek usmerenu na nove trendove i principijelno zadržavanje autentičnog izraza. Kao takav, Bachour je 2018. i 2022. godine poneo titulu World Best Pastry Chef.
View this post on Instagram
Radeći u St. Regis Bal Harbour u Majamiju, Antonio Bachour je razvio neverovatnu kreativnost u oblasti restoranskih deserata i poslastičarstva, uopšte.
Svoje znanje pretočio je u obimne knjige koje su postale referenca u poslastičarstvu novog doba; obavezno štivo za profesionalce.
View this post on Instagram
Koristeći nove kalupe, ažurirane ideje izrade u njegovoj izvedbi svaki klasik postaje iznenađenje koje vam garantuje potpuno zadovoljstvo.
SASTOJCI
(za 24 komada)
CHEESECAKE
Prethodno zagrejte rernu na 104ºC. Umutite krem sir sa šećerom, tako da masa postane glatka. Posebno umutite jaja, žumanca i mleko.
Dodajte mešavinu jaja i mleka u smesu sa krem sirom, iz više puta, sprečavajući time nastanak grudvica. Dodajte grčki jogurt i lagano mutite.
Prebacite smesu u poslastičarski džak i napunite kalupe do ¾ zapremine.
Pecite 35 minuta; isključite rernu i ostavite da odstoji još 10-15 minuta. Potpuno ohladite i izvadite iz kalupa.
GANACHE OD KOKOSA
Zakuvajte kokosov pire sa glukozom i invertnim šećerom. Postepeno dodajte čokoladu, pa na kraju emulgujte. Sjedinite sa ohlađenom pavlakom i rumom. Ostavite u frižideru 12 sati.
KOMPRESOVANI ANANAS
Stavite sve sastojke u vakuum kesu i zatvorite. Kompresujte sastojke i marinirajte u frižideru nekoliko sati.
PRELIV OD BELE ČOKOLADE
Otopite čokoladu i kakao puter na 45ºC, temperirajte na 29ºC. Svaki cheesecake umočite u preliv, a ivice pospite kokosovim brašnom.
KOMPLETIRANJE
Umutite ganache od kokosa, tako da bude srednje čvrstine.
Nanesite na cheesecake, pa prelijte belom čokoladom.
Ukrasite kokosovim brašnom, kompresovanim ananasom i čokoladnim elementima.
Donja Vrbava je naselje u opštini Gornji Milanovac i sastoji se od sedam zaselaka: Ivkovača, Mokro Polje, Gaj, Brakovići, Lipljani, Joksići i Tešić...
pročitaj jošPavle Gordić, mladi chef novootvorenog bistroa Kajmak & Brie, za magazin Cafe Bar & Restoran beskompromisno iznosi svoje mišljenje o kuvars...
pročitaj jošSvaki novi projekat koji izađe iz kuhinje chefa Vanje Puškara i tima koji je okupljen pod kapom projekta New Balkan Cuisine izaziva pažnju profesio...
pročitaj još