
Gen Z pije drugačije: Šta to znači za barove i restorane?
Dugo je važilo uverenje da će Gen Z, generacija rođenih od kraja 90-ih do ranih 2010-ih, u velikoj meri izbegavati klasičan alkohol. Fokus trendova...
pročitaj jošŠef Mario Ottaviano u svom baru Panini di mare priprema kežual hranu i služi isključivo sendviče koje slaže od plodova mora. Uz njih možete uživati u velikom izboru crnih i belih vina.
SASTOJCI:
sendvič veknica do 130 g
120 g kuvane hobotnice
40 g slatkog i kiselog crvenog
luka
5 g kapra
ulje i so
PRIPREMA:
Hleb raseći po dužini i zagrejati ga. Tostirati unutrašnji deo, zatim ravnomerno rasporediti hobotnicu, dodati crveni luk i na kraju kapar. Začiniti maslinovim uljem, solju i biberom.
SASTOJCI:
sendvič veknica do 130 g
100 g očišćenog crvenog gambora
40 g stracatele (sir iz apulijske oblasti)
PRIPREMA:
Hleb raseći po dužini i zagrejati ga. Tostirati unutrašnji deo, zatim ravnomerno rasporediti gambore, pa potom stracatelo. Začiniti maslinovim uljem, solju i biberom.
PANINI DI MARE * Via Garigliano 8, Milano
Veliki uspeh za domaću ugostiteljsku scenu, beogradska picerija Pietra je 26. najbolja picerija u Evropi! Time je Pietra postigla najbolji rezultat...
pročitaj još