Michelin Masterclass održan u hotelu Metropol
Prvi Michelin Masterclass je održan u restoranu Twenty Two, koji se nalazi na 10. spratu kultnog hotela Metropol Palace u Beogradu. U čast tro...
pročitaj jošAmbasada Meksika sa zadovoljstvom najavljuje da će se od 15. do 22. oktobra 2024. godine održati drugo izdanje gastronomskog festivala Ukusi Meksika u Srbiji.
Ovog puta, Ukusi Meksika u Srbiji ugostiće čuvenu meksičku šeficu kuhinje Dianu Beltrán Casarrubias, rodom iz Akapulka koja trenutno živi u Rimu. Beltrán ima dugogodišnju gastronomsku karijeru, osnovala je autentični meksički restoran La Cucaracha u Rimu, koji je doveo meksičku gastronomiju u Italiju, donoseći autentične sastojke u tu zemlju i doprinosi obogaćivanju kulinarskog iskustva javnosti.
Na drugom izdanju festivala Ukusi Meksika u Srbiji, šefica Beltrán osmislila je poseban meni za srpsku publiku. Gosti će imati priliku da probaju autentične meksičke sastojke, kao što su mole, huitlakoche, pozole blanco, i popularna jela poput ribe u stilu Verakruza (pescado a la veracruzana), tostade i tamales. Pored toga, gosti će moći da uživaju u tradicionalnim „aguas frescas“, osvežavajućim bezalkoholnim pićima, kao što je horčata, a za ljubitelje tekile biće dostupna i klasična Margarita, a festival će se održati u restoranu i baru Twenty-Two u hotelu Metropol Palace, u Beogradu.
Ambasada Meksika poziva srpsku publiku da proba ove ukusne kulinarske specijalitete meksičke kuhinje, koja se smatra delom nematerijalne kulturne baštine čovečanstva prema UNESCO-u i koja igra centralnu ulogu u kulturnom identitetu Meksika.
Pored već dobro poznatih lokacija prestižnog lanca Korpa Deli Marketi, na adresi Bulevar vojvode Bojovića 14 u Beogradu i Veselina Masleše 2 u Novo...
pročitaj jošSutlijaš, mnogima omiljena poslastica iz detinjstva, ne mora da bude pripreman samo na tradicionalan način. Kikkoman recept za čokoladni sutlijaš d...
pročitaj jošKako bi se privukla pažnja ljubitelja ekskluzivnih gastronomskih iskustava u restoranima širom Srbije, pored internacionalnih jela vredno je istaći...
pročitaj još