
Michelin Masterclass održan u hotelu Metropol
Prvi Michelin Masterclass je održan u restoranu Twenty Two, koji se nalazi na 10. spratu kultnog hotela Metropol Palace u Beogradu. U čast tro...
pročitaj jošAmbasada Meksika sa zadovoljstvom najavljuje da će se od 15. do 22. oktobra 2024. godine održati drugo izdanje gastronomskog festivala Ukusi Meksika u Srbiji.
Ovog puta, Ukusi Meksika u Srbiji ugostiće čuvenu meksičku šeficu kuhinje Dianu Beltrán Casarrubias, rodom iz Akapulka koja trenutno živi u Rimu. Beltrán ima dugogodišnju gastronomsku karijeru, osnovala je autentični meksički restoran La Cucaracha u Rimu, koji je doveo meksičku gastronomiju u Italiju, donoseći autentične sastojke u tu zemlju i doprinosi obogaćivanju kulinarskog iskustva javnosti.
Na drugom izdanju festivala Ukusi Meksika u Srbiji, šefica Beltrán osmislila je poseban meni za srpsku publiku. Gosti će imati priliku da probaju autentične meksičke sastojke, kao što su mole, huitlakoche, pozole blanco, i popularna jela poput ribe u stilu Verakruza (pescado a la veracruzana), tostade i tamales. Pored toga, gosti će moći da uživaju u tradicionalnim „aguas frescas“, osvežavajućim bezalkoholnim pićima, kao što je horčata, a za ljubitelje tekile biće dostupna i klasična Margarita, a festival će se održati u restoranu i baru Twenty-Two u hotelu Metropol Palace, u Beogradu.
Ambasada Meksika poziva srpsku publiku da proba ove ukusne kulinarske specijalitete meksičke kuhinje, koja se smatra delom nematerijalne kulturne baštine čovečanstva prema UNESCO-u i koja igra centralnu ulogu u kulturnom identitetu Meksika.
Izvorna Cezar salata je zamišljena kao finger food tako što bi se celi listovi zelene salate rolali i umakali u dresing, a zatim jeli. To je bar bi...
pročitaj jošU svetu kuvarstva, male promene prave veliku razliku. Začini su jedna od tih malih stvari. Tamo gde tradicionalna jela imaju svoj poznat ritam i st...
pročitaj jošKada temperatura poraste, a vikend okupljanja ne mogu bez roštilja, vreme je da začini preuzmu glavnu ulogu. Ništa ne osvežava bolje od snažnog, pi...
pročitaj još