michelin za hotele
10.01.2024 Hoteli

Michelin, od ove godine, i za hotele. I Srbija na listi

Čuveni svetski vodič Michelin, nakon što već 123 godine preporučuje restorane, ulazi i u svet hotela.

Michelin će ocenjivati hotele na osnovu 5 kriterijuma

Prilično nezapaženo je prošla informacija da je početkom oktobra u Parizu, vodič istoimenog francuskog proizvođača guma najavio da će početi označavati “najbolje hotele širom sveta”. Za razliku od restorana, neće dodeljivati zvezdice, već jedan, dva ili tri ključa.
Ono što nas je najviše zanimalo je način, tačnije kriterijum, na osnovu kojeg će se ključevi dodeljivati. Iz Michelina kažu da će ocenjivati hotele na osnovu 5 kriterijuma: posedovanja lokalnog karaktera, individualnosti, izvrsnosti u arhitekturi i dizajnu enterijera, vrhunskog servisa i udobnosti, kao i doslednosti u pogledu odnosa između vrednosti i cene.

Michelin hotel znak 5 zvezdica

Michelin postaje stranica za rezervaciju hotela?

Ovaj potez dolazi pet godina nakon što je Michelin u velikoj tajnosti i za nepoznati iznos kupio Tablet Hotels, web stranicu za rezervaciju smeštaja u butik i luksuznim hotelima. Interfejs koji je korišćen na stranici je sada postala i baza podataka hotela koji sada čine osnovu na web stranici Michelinovog vodiča gde potencijalni gosti mogu da pretražuju odabrani izbor smeštaja.

Michelin za hotele prvi deo sličice

hotele

7 hotela iz Srbije na spisku Michelinovih hotela

U toj bazi podataka se nalazilo sedam hotela iz Srbije, pa su se oni, pretpostavljamo automatski našli na spisku Michelinovih hotela.  Radi se o hotelima Square Nine, Saint Ten, Mama Shelter, Indigo, Townhouse 27, Metropol Palace, svi iz Beograda, a pored njih na stranici je i hotel Viceroy koji se nalazi na Kopaoniku. Da li će neki od ovih hotela biti nagrađeni ključevima, saznaćemo uskoro jer je Michelin najavio otkrivanje listi do juna meseca iz preselektovane grupe od 5.300 hotela u 120 zemalja. Svi ti hoteli, bez obzira na to da li su nagrađeni ključevima, biće dostupni za rezervaciju putem Michelinove veb-stranice. Michelin će primati proviziju na rezervacije napravljene putem svoje veb-stranice.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: GETTY IMAGES / MICHELIN PRINTSCREEN

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije