Srbski vitez rakija 3 flaše
10.01.2024 Drink

Rakija Srbski Vitez je simbol pravih vrednosti

Rakija Srbski Vitez je rakija vrhunskog kvaliteta koja krasi police restorana Maximilian. Proizvodi se u selu Dobrače na obroncima Zlatibora i simbolizuje tradiciju vekova.

Beskompomisna kontrola kvaliteta

Restoran Maximilian jedan je od najpoznatijih i najposećenijih ugostiteljskih objekata na Banovom brdu. Koncept karakteriše spoj moderne internacionalne i nacionalne kuhinje ukomponovane sa savremenim pizza kornerom, vinskim podrumom i kafe barom. Moto restorana je beskompromisna kontrola kvaliteta, počev od izbora namirnica do stvaranja gotovog proizvoda. Kada je u pitanju kvalitet, jedan proizvod posebno se istakao i vrlo brzo pokupio simpatije poznavaoca i ljubitelja premium pića.

 Srbski vitez rakija flaša spreda

Srbski Vitez je kupaža više sorti šljive

Prema rečima Miljka Blagojevića – Makija, vlasnika restorana, pored toga što je restoran uveliko poznat po sjajnoj usluzi i autentičnim jelima, na listi najtraženijih artikala u poslednje vreme nalazi se i rakija. Ali ne bilo koja, već rakija koja je ponosni produkt ove kuće – Srbski Vitez.
Rakija Srbski Vitez je izuzetnog kvaliteta. Proizvodi u selu Dobrače na obroncima Zlatibora. Reč je o kupaži više sorti šljiva. Pored stenleja i čačanske rodne, dobar deo zauzimaju i stare sorte crnog i belog piskavca i požegače iz kojih je izvučen maksimum.

Srbski vitez rakija 4 flaše

„Nakon dvostruke destilacije čuva se 9 godina u trapu“

Miloš Blagojević, sin vlasnika otkriva kako nastaje rakija na koju su ponosni:
„Zarad uklanjanja kiseline i neprijatnih ukusa, skupljene plodove mehanički obrađujemo, tako što košticu, kožicu i peteljke odstranjujemo od ploda. Nakon zrenja komine pristupamo procesu dvostruke destilacije. Po završetku pečenja, rakiju odlažemo u šljivovu i hrastovu burad od kojih su neka barikirana, a čuvamo ih u trapu 9 godina. Takvim tretmanom postižemo savršenu ravnotežu hrasta i šljive u ukusu. Nakon toga, vršimo kupažu rakije u prohromskim cisternama, posebno pravljenu za naše potrebe. Tu nastavljamo da je negujemo sve do njenog flaširanja. Nakon flaširanja distribuiramo kako kupcima u Srbiji, tako i u Australiji“.

Destilerija Vitor MB, kako bi zaštitila i naglasila tradicionalne vrednosti, ime je dobila po pradedi osnivača Vitoru Blagojeviću, a sam brend rakije Srbski Vitez je posledica ponosa na viteško poreklo, pošto je Vitor vitez Vrhovnog Jerusalimskog Viteškog Reda OSMTH. Poput svih pravih majstora, vlasnici ne mogu otkriti sve tajne proizvodnog procesa, ali zato omogućavaju svim gostima uživanje u plodovima njihovog znanja, truda i rada.
Svako ko proba rakiju Srbski Vitez, osetiće snagu vekova, pravih vrednosti, manira i tradicije.

Srbski vitez bela etiketa

RESTORAN MAXIMILIAN
Beogradskog Bataljona br. 4
Beograd, Banovo Brdo
+381 11 409 18 64
+381 63 274 920
[email protected]
maximilian.rs
IG @restoran_maximilian

 

Tri sličice odgovorna konzumacija 400

AUTOR: MIODRAG ALEKSIĆ

FOTO: MAXIMILIAN

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije