
KISSA10 x SLOJ: Uskršnji branč i koktel sa ukusom kroasana
Ove godine KISSA10 i SLOJ zajedno proslavljaju Uskrs: u nedelju, 20. aprila, na adresi Dobračina 29A održaće se prvi zajednički branč obe ekipe, uz...
pročitaj jošDa li ste se nekad zapitali zašto od svih italijanskih regija baš Napolitanci prave najbolje pizze, testenine i slatka testa? Odgovor je – u brašnu! Jedno od najčuvenijih je Caputo brašno, oblikovano rukama tri generacije napuljskih mlinara.
Mešanjem domaćih žita iz Umbrije i Marke, sa onima iz Francuske, Nemačke i Finske, dobija se prirodno brašno savršenih odlika, bez veštačkih enzima i aditiva.
Ono što ističe sva Caputo brašna je kvalitet iza kojeg stoji tradicija od preko stotinu godina i autentičan napuljski proces sporog mlevenja žita, kojim se zadržavaju svi ukusi i hranljivi sastojci.
Bez obzira da li se bavite izradom hlebova, poslastica ili testenine, Caputo vam donosi izbor brašna za sve namene: od onih koja testu daju elastičnost i rastegljivost, do jačih sorti koje stvaraju sjajno i konzistentno testo za hleb.
Pizza Napolitana datira od 19. veka, nastala po starinskom receptu u čast kraljice Margarite Savojske. Čuveni napuljski majstor osmislio je pizza recept, u bojama italijanske zastave – crveno kao paradajz, belo kao mocarela i zeleno kao bosiljak. Ali ono što čini ovu pizzu jedinstvenom je testo napravljeno od Caputo brašna , koje postaje meko, vazdušasto, a pečenjem hrskavo.
Za sve kreativce u kuhinji i za profesionalne ugostitelje, Silbo kao distributer Caputo brašna, otkriva tajnu koja razlikuje dobro testo – od onog koje je „kao duša“!
Zadovoljstvo nam je što smo i ove godine bili deo 20. HoReCa sajma, jednog od najznačajnijih događaja za ugostiteljsku industriju u regionu. Kao li...
pročitaj jošCM2W dozirni sistemi optimizuju potrošnju deterdženata i omekšivača, pružajući maksimalnu čistoću uz minimalne troškove. Precizna automatizacija os...
pročitaj jošLavazza fondacija kroz najfinije održive mešavine kafa, La Reserva de ¡Tierra! vodi vas na ukusno i mirisno putovanje oko sveta. Lavazza fondacija...
pročitaj još