Caputo brasno
25.02.2025 Horeca oprema

Caputo, od kolača do hleba, brašno koje svakom pekaru treba!

Da li ste se nekad zapitali zašto od svih italijanskih regija baš Napolitanci prave najbolje pizze, testenine i slatka testa? Odgovor je – u brašnu! Jedno od najčuvenijih je Caputo brašno, oblikovano rukama tri generacije napuljskih mlinara.

Caputo brašno – sinonim za kvalitet sa stogodišnjom tradicijom

Mešanjem domaćih žita iz Umbrije i Marke, sa onima iz Francuske, Nemačke i Finske, dobija se prirodno brašno savršenih odlika, bez veštačkih enzima i aditiva.

Promo

Ono što ističe sva Caputo brašna je kvalitet iza kojeg stoji tradicija od preko stotinu godina i autentičan napuljski proces sporog mlevenja žita, kojim se zadržavaju svi ukusi i hranljivi sastojci.

Bez obzira da li se bavite izradom hlebova, poslastica ili testenine, Caputo vam donosi izbor brašna za sve namene: od onih koja testu daju elastičnost i rastegljivost, do jačih sorti koje stvaraju sjajno i konzistentno testo za hleb.

Caputo brasno Silbo, pizza napolitana

Shutterstock

Pizza Napolitana datira od 19. veka, nastala po starinskom receptu u čast kraljice Margarite Savojske. Čuveni napuljski majstor osmislio je pizza recept, u bojama italijanske zastave – crveno kao paradajz, belo kao mocarela i zeleno kao bosiljak. Ali ono što čini ovu pizzu jedinstvenom je testo napravljeno od Caputo brašna , koje postaje meko, vazdušasto, a pečenjem hrskavo.

Caputo brasno

Shutterstock

Za sve kreativce u kuhinji i za profesionalne ugostitelje, Silbo kao distributer Caputo brašna, otkriva tajnu koja razlikuje dobro testo – od onog koje je „kao duša“!

FOTO: Shutterstock

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije