13.11.2020 Horeca oprema

Julius Meinl čuva lepotu življenja i u vreme Covid-a

Udar koji je HoReCa sektor širom sveta doživeo tokom kovid krize ostavlja posledice na ovaj sektor poslovanja. Ljudi su primorani da menjaju navike i treba očekivati da će u narednom periodu menjati i one koje se odnose na posete kafićima i barovima. Briga o zdravlju sada je na mestu broj jedan na listi naših želja, razmišljanja i obaveza. To su već osetili ugostitelji u Srbiji.

Poseban program podrške – „Sigurnija priprema kafe“

Ipak, ima onih koji se trude da sačuvaju užitak ispijanja kafe i u ovim potpuno novim životnim okolnostima. Kao pouzdan poslovni partner, Julius Meinl, vodeća kompanja za preradu kafe u Austriji, Italiji, Srednjoj i Istočnoj Evropi, je za lokale sa kojima sarađuje razvila poseban program podrške pod nazivom – „Sigurnija priprema kafe“. Ovaj program, kreiran u saradnji sa Austrijskim društvom za kontrolu infekcija, omogućava rad lokala u zdravstveno bezbednom okruženju i tako pospešuje poslovanje pokazujući gostima lokala da su primenjene sve mere predostrožnosti protiv širenja virusa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julius Meinl Serbia (@julius_meinl_serbia) on

Program je deo politike društvene odgovornosti kompanije Julius Meinl koja je, poput drugih svetskih brendova koji su dali svoj doprinos borbi protiv Covid-a, našla svoj način da podrži partnere I zajednicu. Lokali čije osoblje prođe obuku i položi test dobijaju i sertifikat kojim se potvrđuje da je to mesto na kom se priprema i servira „sigurnija kafa“, tj da se poštuju visoki zdravstveni i higijenski standardi. Uz sertifikat, lokal dobija i nalepnicu „Sigurnija priprema kafe“ koja gostima sugeriše da su odabrali lokal u kom su procedure zaštite njihovog zdravlja na još višem nivou.

Program „Sigurnija priprema kafe“ koristan je i ugostiteljima i gostima, podjednako. Do sada uspešno ga je primenilo već preko 1000 kafića širom Evrope. Ugostitelji na ovaj način dobijaju vrlo konkretnu podršku u vreme otežanih uslova poslovanja, podižu kvalitet svoje usluge i na taj način osvajaju poverenje svojih gostiju. S druge strane, gosti znaju da je lokal koji su odabrali, a u kom su videli nalepnicu „Sigurnija priprema kafe“, posvetio posebnu pažnju njihovoj zdravstvenoj bezbednosti i omogućio im da nesmetano uživaju u svojoj kafi, na siguran način.
Hoteli, restorani, barovi i kafići jesu mesta na kojima je povećana mogućnsot širenja virusa. Površine na kojima je virus aktivan više sati su, praktično, gotovo sve one površine sa kojima osoblje dolazi u kontakt dok uslužuje gosta (posuđe, čaše, šolje, ajnceri, kvake, ručke, slavine, kreditne kartice, terminali za plaćanje, tastature, tableti, mobilni telefoni, novac…).
Ako ste ugostitelj učinite dodatni trud da se vaši gosti osećaju bezbednije i priključite se Julius Meinl programu „Sigurnija priprema kafe“.
Ako ste ljubitelj espresso kafe i želite da uživate u ritualu ispijanja omiljenog napitka na sigurnom mestu, potražite na lokalima nalepnicu „Sigurnija priprema kafe“ (kao na fotografiji) i budite sigurni da pijete kafu na mestu koje je bezbedno i u kom svi vode računa o vašem zdravlju.
Vrhunska kafa, poput Julius Meinl kafe, zaslužuje da bude pripremljena i poslužena na poseban način, a posebno u neobičnim situacijama poput današnje.

AUTOR: JULIUS MEINL

FOTO: JULIUS MEINL

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije