
Gyoza: Savršena podloga za višeslojne ukuse
Za restorane koji žele da u svoju ponudu unesu dašak Dalekog istoka u modernom ruhu, gyoze predstavljaju savršen spoj tradicije i savremenih kulina...
pročitaj jošMONIN, francuska kompanija koja proizvodi sirupe i likere, primećuje da je poslednjih nekoliko godina đumbir postao jedan od najpopularnijih ukusa u industriji pića, a danas je nezaobilazni sastojak u mnogim recepturama. Koren đumbira poznat je po svojim lekovitim svojstvima uključujući sposobnost da umanji razne vrste upala, poboljša varenje i ojača imuni sistem.
Koren đumbira poznat je po svojim lekovitim svojstvima uključujući sposobnost da umanji razne vrste upala, poboljša varenje i ojača imuni sistem. Sve više potrošača traži prirodne načine za očuvanje zdravlja, a đumbir se pokazao kao odlična opcija. Trendovi u ishrani i pripremi raznih napitaka sve više su pod uticajem ukusa sa različitih meridijana.
Prema istraživanjima, čak 82% potrošača preferira ljuta i začinjena jela ali i napitke. Začini poput susama, đumbira i pikantnog meda, sve češće pronalaze mesto u svakodnevnim obrocima i pićima, donoseći nove i uzbudljive kombinacije.
Le Concentré de MONIN Ginger izvlači najbolje iz đumbira: pikantnost, biljne note i kiselost. Oslobodite svoju kreativnost i pripremite ukusne moktele, koktele, limunade, prirodne infuzije sa snažnim karakterom i unapredite svoja kulinarska dela.
Ovom prilikom sa zadovoljstvom delimo neke od naših omiljenih recepata sa koncentratom đumbira koji će vam omogućiti da isprobate različite kombinacije ukusa i kreirate osvežavajuće napitke s posebnim dodirom.
View this post on Instagram
Moscow Mule: 30 ml Monin Koncentrat Đumbir, 50 ml Belvedere vodka, 20 ml Monin koncentrat limeta, Top up kisela. Pomešati sve sastojke u čaši punoj leda. Za garniš dodati komadić đumbira.
Ginger Daiquiri: 15 ml MONIN Sirup Šećerna trska, 20 ml MONIN Koncentrat Limun, 15 ml MONIN Koncentrat Đumbir, 50 ml Bacardi carta Blanca. Pomešati sve sastojke u čaši punoj leda. Za garniš dodati komadić đumbira.
Homemade Gingerbeer: 30 ml MONIN Koncenrat Đumbir, 25 ml MONIN Sirup šećerna trska, 20 ml MONIN Sirup Cloudy lemonade, 100 ml kisela voda. Pomešati sve sastojke u čaši punoj leda. Za garniš dodati komadić đumbira.
Svetozar Janevski, predsednik Upravnog odbora Vinarije Tikveš, dobio je nagradu za životno delo, dok je Vinarija Tikveš dobila nagradu za najbolju ...
pročitaj jošMONIN je razvio PARAGON posebno za miksologe - uzdiže manje poznate biljne vrste sa svih strana sveta, pružajući koktel stručnjacima cordiale s ret...
pročitaj jošLeto je vreme kada se menjaju lokacije, ali ne i navike koje volimo. Među njima, turska kafa zauzima posebno mesto. I dok se menjaju pejzaži i rita...
pročitaj još