Predstavljamo Vam: Novi broj magazina Cafe Bar & Restoran
Pred vama je novembarski broj magazina Cafe Bar & Restoran, a u njemu vam donosi najsvežije vesti, intervjue i ostale teme iz HoReCa sektora, g...
pročitaj jošU prodaji je novi broj magazina Cafe Bar & Restoran, a u nastavku pogledajte šta vas to očekuje!
„Bilo je mnogo trenutaka u mom životu koji su kada sam bio na podu i kada sam poželeo da neko iz mog ugla ringa baci beli peškir. A mnogo puta sam bio nokautiran i ležao na podu. A kad si na podu najgore što možeš da učiniš je da dopustiš nekome da te podigne. Nije važno koliko dugo ćeš ležati, važno je da se sam podigneš, pokupiš sve svoje preostalo dostojanstvo, staviš zaštitnu gumu u usta i nastaviš borbu“.
Ovo je jedna od brojnih mudrosti koje je tokom svog života izrekao jedan od najvećih šefova ikada Marco Pierre White. U ovome trenutku koji živimo, svi smo mi pomalo Marco Pierre White, i svima nama treba snage da nastavimo borbu, te smo kao inspiraciju pripremili mini-biografiju ovog najpoznatijeg gastro buntovnika.
Njegovim putem i razmišljanjima idu i mladi šefovi poput Nedeljka Jerkovića, Stefana Živkovića, Milana Jovanovića, kao i dvojac iz Kragujevca Filip Miljić i Bogdan Koprivica. Svi oni su, s razlogom, naši sagovornici u ovom broju.
Da apsolutno praćenje trendova nije uvek dobro, tvrdi najpoznatiji hrvatski šef David Skoko, a da je veganska ishrana još uvek utopija rekla nam je perjanica slovenačke gastronomije, šef Ana Roš. O svojim formulama za uspeh u HoReCa sektoru govorili su Dragoljub Radojičić iz Atlantic Grupe i Lazar Radulović iz M&L Internationala, a o tajnama sve popularnijih oranž vina pričao je sommelier Stefan Đokić.
Šefovi Denis Pedron i Domeniko Sorano iz milanske Langosterije nas vode kroz svet ostriga, a Danijel Zlatković je za kraj vodiča o pravljenju vrhunske pizze pričao na temu kako će u budućnosti izgledati najpoznatiji italijanski gastronomski izum.
U barskom delu čeka vas intervju sa Alexom Conynghamom, vlasnikom destilerije Slane, kao i priča sa Milošem Stefanovićem i Duškom Kostadinovskim, vlasnicima kultnog Riddle bara.
U Dessert & Gelato odeljku najpoznatiji svetski poslastičari otkrivaju svoje recepte, a Hadži Jovan Mrđenović se pobrinuo za još jednu nezaboravnu Priču iz kafane.
Kao i uvek, ceo magazin možete pročitati na našoj internet stranici, a takođe ga možete daunlodovati u PDF formatu na vaše uređaje.
S poštovanjem
Svetislav Stojanović
Glavni i odgovorni urednik magazina
Cafe Bar & Restoran