U svetu kuvarstva, male promene prave veliku razliku. Začini su jedna od tih malih stvari. Tamo gde tradicionalna jela imaju svoj poznat ritam i strukturu, Kikkoman dodaje novu dimenziju, umami dubinu koja podiže i najjednostavnija jela za nivo više.
Uzmimo domaću gulaš čorbu sa tri vrste mesa, fetom i maslinama kao dobar primer. Klasično bogata, rustična i kiselkasto-slana, ali uz dodatak Kikkoman Teriyaki marinade, dobija se ukusna harmonija sa šmekpm karamelizovanog sojinog umamija. Meso je mekše, sos dublji, a svaki zalogaj za nijansu puniji.
Slično je i sa salatom od krastavaca, osvežavajuća, blago ljutkasta, s notama orašastih plodova. Kikkoman soja sos ovde ne dominira, već vešto ujedinjuje ukuse, dajući eksploziju ukusa. Bilo da je reč o gulašu koja traži dubinu, ili salati koja traži neprenaglašenost ukusa, Kikkoman zna kako da poznata jela postanu nezaboravno iskustvo.
SASTOJCI (za 2 osobe)
Zagrejte maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pržite dok ne postane staklast. Ubacite beli luk i papriku, pa kuvajte dok povrće ne omekša. Dodajte kockice junetine, svinjetine i piletine, pa sve propržite dok meso ne porumeni sa svih strana.
Umešajte paradajz pire, mlevenu papriku i kim, i kuvajte još minut. Zatim nalijte bujon i pustite da provri. Smanjite vatru i kuvajte 35–40 minuta, dok meso ne postane mekano. Na kraju začinite supu Kikkoman Teriyaki marinadom. Supu poslužite toplu, uz dodatak izmrvljene fete, kolutova maslina, kriški limuna i seckanog peršuna.
SASTOJCI (za dve osobe)
Sitno iseckajte beli luk, đumbir i indijske orahe. Stavite ih u činiju, pa dodajte čili pahuljice, soja sos, sirće, med i susamovo ulje.
Dobro promešajte sve sastojke i začinite po ukusu solju i biberom. Pomešajte krastavce sa pripremljenim dresingom. Isecite korijander i vlašac, pa ih umešajte u salatu.
Na kraju, pospite pečenim lukom i odmah poslužite.
Prijavite se i prvi saznajte za novosti, ekskluzivne ponude i događaje.