Pretraga
Restoran 05.09.2025

Confine Milano fine dining pizza – manifest nove ere ugostiteljstva

Nataša Stevanović
Confine pizzeria Milano fine dining pizza

Da li pizzerija može biti više od mesta na kom se jede pizza? Gledajući centralni deo Milana, ogovor na to pitanje je odlučno – da. Confine, autorski projekat dvojice prijatelja iz Salerna, Francesca Capecea i Maria Venture, redefinisao je sve što smo do sada znali o pizzerijama.

Confine Milano – fine dining pizza je gastronomski fenomen

Otvorena u proleće 2023. godine, u tišoj zoni Piazza Massaia, Confine fine dining pizzerija je brzo postala hit među milanskim foodie zajednicama, ali i mesto hodočašća za ljubitelje pizze širom sveta. Confine pizza spaja tradiciju Napulja i Salerna sa beskompromisnim pravilima fine dininga.

Degustacijski meni umesto pizze na parče

Zaboravite na uobičajene porcije, u Confine pizzeriji dominira degustacijski meni od 4, 5 ili 6 kurseva i vodi vas kroz različite stilove pizze: klasična, dupla (pržena i pečena), pizza  iz pleha i prhka varijanta. Testo za pizzu se mesi od brašna Tip 1, fermentira sporo, a svaki zalogaj je pomno dizajniran – kako vizuelno, tako i senzorno.

Francesco je majstor u kuhinji, dok Mario vodi brigu o sali, pićima i atmosferi. Njihov tim je obučen, brz i posvećen detaljima. No, prava čarolija počinje kada se oni lično pojave među gostima.

Confine – Pizza kao haute cuisine

Specijalni Guscio meni (85€) je još jedan dokaz da pica može dostići visine gastronomskog performansa. Od lažnog risotta alla pescatora, preko fuzije calzonea i gyoze, do pizze koja evocira „sećanje na linguine od škampa“ – svako jelo je priča za sebe.

Confine pizzeria Milano fine dining pizza
Shiitake na bistrom normandijskom puteru, poljsko zelje, 8 meseci odležala picanha, majonez od lešnika, tostirani lešnici – Instagram/@confine_milano

Pored pizza, tu su i signature pizze poput Zucchina alla Capece ili ekscentrična Botox sa fondijem od caciocavalla, plavim sirom i džemom od smokvi. Za kraj, iako deserti nisu u fokusu, gosti mogu uživati u klasičnom tiramisuu ili modernoj tarte au citron meringué.

Milanska pizzerija kakva se retko viđa

Prostor u kome se nalazi Confine nekada je bio prodavnica alata na 500m². Danas je to elegantni restoran sa otvorenom kuhinjom, modernističkim salama i vinskim podrumom za degustacije i privatne događaje.


Confine Milano – fine dinig pizza je manifest nove ere ugostiteljstva.  To je mesto gde su pizza, vino i dizajn podignuti na nivo iskustva, ali bez gubitka onog toplog, pristupačnog duha koji pravu pizzeriju čini nezaboravnom. Za ugostitelje širom regiona, Confine je jasan signal: granice se pomeraju, i to brže i snažnije nego što bi predvideli.

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre nego što objavite komentare, posetite i upoznajte se sa uslovima korišćenja usluge.