Na samoj obali Dunava vas čekaju autentični ukusi nacionalne kuhinje. U smederevskom restoranu Dunavski park doručak se služi od 9 do 13 časova, a pored tri vrste omleta i kajgane sa kobasicom, u ponudi su i prženice i kačamak.
Dunavski park u Smederevu – restoran nacionalne kuhinje i pravih specijaliteta
Od hladnih predjela izdvaja se kosovska kobasica i švargla od mangulice, koje vrlo lako možete upariti sa kajmakom, kozjim, ovčijim, sjeničkim ili zlatarskim sirom. Pored dve obrok salate, u ponudi su i “plodovi Dunava” u vidu smuđa, šarana i soma, riblje čorbe kao i paštete od bele ribe, celera i ruzmarina.
Sa roštilja bi izdvojili ćevap porciju, gurmansku i ovčiju pljeskavicu koje prijaju uz miks šumskih pečurki, grilovani miročki ili kozji sir.
Za ručak ili večeru vas čekaju svinjski tomahawk odležao 40 dana, sporo spremani teleći obrazi i pileći file punjen feta sirom i ajvarom rolovan u pančetu.
Tiramisu sa malinom, čokoladna perla sa sladoledom i voćem, i grčka baklava sa narandžom i sladoledom će biti savršen kraj posete ovom restoranu vrednom pažnje.
Despota Đurđa 43, Smederevo
Tel. +381 62 8792 864
Radno vreme: 09.00-00.00
IG @restoran.dunavski.park
Post Views: 426
AUTOR: Svetislav Stojanović / N.S.
IZVOR: Cafe Bar & Restoran
FOTO: AI