Restoran Delirium: Glasni ukusi u tišini
Molekularni momenat je temelj promišljanja u novom restoranu Delirium Silence. Bez obzira što je ovaj koncept u Srbiji prilično neistražen, chef Vl...
pročitaj jošNa samoj obali Dunava vas čekaju autentični ukusi nacionalne kuhinje. U smederevskom restoranu Dunavski park doručak se služi od 9 do 13 časova, a pored tri vrste omleta i kajgane sa kobasicom, u ponudi su i prženice i kačamak.
Od hladnih predjela izdvaja se kosovska kobasica i švargla od mangulice, koje vrlo lako možete upariti sa kajmakom, kozjim, ovčijim, sjeničkim ili zlatarskim sirom. Pored dve obrok salate, u ponudi su i “plodovi Dunava” u vidu smuđa, šarana i soma, riblje čorbe kao i paštete od bele ribe, celera i ruzmarina.
View this post on Instagram
Sa roštilja bi izdvojili ćevap porciju, gurmansku i ovčiju pljeskavicu koje prijaju uz miks šumskih pečurki, grilovani miročki ili kozji sir.
Za ručak ili večeru vas čekaju svinjski tomahawk odležao 40 dana, sporo spremani teleći obrazi i pileći file punjen feta sirom i ajvarom rolovan u pančetu.
View this post on Instagram
Tiramisu sa malinom, čokoladna perla sa sladoledom i voćem, i grčka baklava sa narandžom i sladoledom će biti savršen kraj posete ovom restoranu vrednom pažnje.
Dunavski park
Despota Đurđa 43, Smederevo
Tel. +381 62 8792 864
Radno vreme: 09.00-00.00
IG @restoran.dunavski.park
U Srbiji postoje dve privredne oblasti koje svrstavamo u sezonske. Na prvom mestu je ugostiteljstvo, na drugom građevina. Ugostitelji su u potrazi ...
pročitaj jošNe smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli...
pročitaj jošPriznati restoran Kibe Mahala, na iznenađenje mnogih Sarajlija, odnedavno na meniju ima jagnjetinu, bogato ukrašenu zlatnim listićima. Istina je...
pročitaj još