
Grčka kraljica ponovo radi! Legendarna kafana 10. jula se vraća na scenu
Jedna od najstarijih kafana na Balkanu, beogradska Grčka kraljica, svečano nastavlja sa radom u četvrtak, 10. jula. Nakon što je 2007. godine zatvo...
pročitaj jošSmešten kod Botaničke bašte, nedavno je sa radom počeo Geum bistro uređen u svedenim notama skandinavskog stila.
Izuzev činjenica da se nalazi tik uz predivnu biljnu oazu, Geum bistro i naziv nosi po raritetnoj biljci iz roda ruže, milozvučnog naziva – blaženak. Prostor je opremljen dizajnerskim nameštajem od prirodnog drveta.
Meni koji će vas sačekati u Geum bistrou je sačinjen od 7-8 jela i menja se na svakih desetak dana.
View this post on Instagram
Komadići sirove ribe sa paradajzom, ljuti patlidžan sa pastom od indijskog oraha, karfiol u sosu od parmezana i ulja od tartuga i peruanski sevice od paradajza samo su neka od jela koja prate sezonu.
Pileći batak sa pikantnim pečenim leblebijama i orada sa tikvicama su dva izuzetno fino komponovana jela chefa Ivana Severova, koji izuzetnu pažnju poklanja odabiru namirnica i njihovoj optimalnoj iskorišćenosti, što daje maksimalan učinak.
View this post on Instagram
Uz bogate ukuse u tanjiru služe se isključivo srpska vina i lokalno zanatsko pivo.
Geum bistro
Takovska 45a, Beograd
Tel. +381 61 112 8101
Vreme: 14.00-22.00
IG @geum.bistro
Chef Nemanja Janković je napustio gradsku vrevu i vratio se na Taru gde sada vodi Kremna koncept, projekat u kojm centralno mesto zauzima restoran ...
pročitaj jošKada se haute couture susretne sa vrhunskom japanskom gastronomijom, rezultat je koncept koji nadilazi restoranske okvire. Saint Laurent Sushi Par...
pročitaj jošTip vašeg restorana određuje se na osnovu usluge, lokacije, kuhinje, ali on zavisi i od cenovnika, enterijera i atmosfere. Kroz serijal postova koj...
pročitaj još