Smešten kod Botaničke bašte, nedavno je sa radom počeo Geum bistro uređen u svedenim notama skandinavskog stila.
Izuzev činjenica da se nalazi tik uz predivnu biljnu oazu, Geum bistro i naziv nosi po raritetnoj biljci iz roda ruže, milozvučnog naziva – blaženak. Prostor je opremljen dizajnerskim nameštajem od prirodnog drveta.
Geum bistro naročitu pažnju posvećuje očuvanju životne sredine, tako da je i sam koncept ovog mesta zasnovan na postulatima prirode
Meni koji će vas sačekati u Geum bistrou je sačinjen od 7-8 jela i menja se na svakih desetak dana.
Komadići sirove ribe sa paradajzom, ljuti patlidžan sa pastom od indijskog oraha, karfiol u sosu od parmezana i ulja od tartuga i peruanski sevice od paradajza samo su neka od jela koja prate sezonu.
Pileći batak sa pikantnim pečenim leblebijama i orada sa tikvicama su dva izuzetno fino komponovana jela chefa Ivana Severova, koji izuzetnu pažnju poklanja odabiru namirnica i njihovoj optimalnoj iskorišćenosti, što daje maksimalan učinak.
Uz bogate ukuse u tanjiru služe se isključivo srpska vina i lokalno zanatsko pivo.
Takovska 45a, Beograd
Tel. +381 61 112 8101
Vreme: 14.00-22.00
IG @geum.bistro
Post Views: 482
AUTOR: Nataša Stevanović
IZVOR: Cafe Bar & Restoran
FOTO: Geum bistro