Hotel Moskva donosi doručak sa pogledom na Terazije
29.05.2025 Hoteli Restoran

Doručak sa istorijom: Nova jutra u hotelu Moskva

U srcu Beograda, hotel Moskva i danas čuva ritual duži od veka – doručak sa pogledom na Terazije. Mirisi sveže kafe i peciva, zvuci klavira i šarm secesijske arhitekture bude duh starog Beograda. U elegantnoj atmosferi kafeterije, dan započinju umetnici, poslovni ljudi i turisti, baš kao i generacije pre njih – uz dozu tradicije koja i dalje živi svakog jutra.

Hotel Moskva donosi doručak sa pogledom na Terazije

Hotel Moskva sa ponosom predstavlja novu kartu doručka, kreiranu s idejom da se sačuvaju klasične vrednosti, ali i uvede osvežavajući duh savremenog kulinarstva. Zadržana su jela koja goste podsećaju na detinjstvo, na kuhinje naših baka i majki, ali su uvedeni i novi kako lokalni tako i internacionalni specijaliteti. Iza ove izuzetne ponude stoji šef kuhinje Ljubiša Čečur, čije dvodecenijsko iskustvo i kulinarska filozofija povezuju eleganciju, kvalitet i autentične ukuse.

Hotel Moskva eksterijer

Foto Damir Vujković

Miris toplih domaćih kiflica, sa slatkim ili slanim punjenjem, svakodnevno stiže iz pekare hotela i mami osmeh već pri samom ulasku u kafe-poslastičarnicu. Savršeno uravnotežen početak dana donosi selekcija omleta kao idealan balans jednostavnosti, ali i bogatstva ukusa.

Za ljubitelje slatkog početka dana, tu je specijalitet Trio Sano sa tri vrste ovsenih pahuljica uz sojino mleko, med, sveže voće, badem i preliv od aronije, koji budi telo i um, bez osećaja težine. Dok sutlijaš sa cimetom i prelivom od šumskog voća u sebi nosi duh porodičnih nedelja i tradicije koja se prenosi kroz generacije.

Internacionalna jela donose notu svetskih doručaka u srce Beograda. Jaja Benedikt služena na hrskavom kroasanu, sa holandez sosom i Cotto šunkom, elegancija su doručka kakav biste dobili u pariskom bistrou. Dok su Losos Benedikt i Avokado Benedikt moderne varijacije na istu temu, sa avokadom, dimljenim lososom i aromatičnim krem sirom, savršen izbor za ljubitelje pravog gastromskog iskustva za idealan početak dana.

Jaja Benedikt Hotel Moskva

Foto Damir Vujković

Za goste koji žele da započnu dan u punom ritmu, intenzivno i hranljivo, tu je i pravi proteinski doručak: jaja sa biftekom i mladim krompirićima, kao i engleski doručak upotpunjen jajima, domaćom kobasicom, slaninom i pasuljem u paradajz sosu. Dok avokado tost i gvakamole losos, posluženi na integralnom hlebu, daju laganiji, zdraviji izbor koji osvežava.

Više od samog obroka, doručak u hotelu Moskva je doživljaj. Zvuk klavira, razgovori uz čaj i kafu, i nasmejana lica osoblja stvaraju atmosferu u kojoj doručak postaje vaš omiljeni ritual kom se rado vraćate.

Svakom gostu se pristupa s pažnjom, svaki tanjir se servira s posebnom posvećenošću detaljima, a celokupno iskustvo ostavlja osećaj zadovoljstva i priprema vas za dan ispunjen energijom i uživanjem u svakom trenutku.

Sutlijaš sa cimetom i prelivom od šumskog voća, Hotel Moskva

Sutlijaš sa cimetom i prelivom od šumskog voća / Foto Damir Vujković

Kada dan počne doručkom u hotelu Moskva, on počinje sa osmehom. U svetu gde je sve ubrzano, upravo su ti prvi trenuci dana oni koji nas podsećaju da uživanje počinje u jednostavnosti: u ukusu, ambijentu, doručku sa istorijom – u srcu Beograda.

AUTOR: Tijana Đukić/N.S.

IZVOR: Cafe Bar & Restoran

FOTO: Damir Vujković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije