
Sinergija tradicije i inovacije: Lavazza La Reserva de Tierra Cuba
Lavazza La Reserva de ¡Tierra! Cuba kafa je spoj bogate kubanske tradicije i inovativnog pristupa Lavazze. Kuba ima dugu istoriju proizvodnje kafe,...
pročitaj jošU srcu Beograda, hotel Moskva i danas čuva ritual duži od veka – doručak sa pogledom na Terazije. Mirisi sveže kafe i peciva, zvuci klavira i šarm secesijske arhitekture bude duh starog Beograda. U elegantnoj atmosferi kafeterije, dan započinju umetnici, poslovni ljudi i turisti, baš kao i generacije pre njih – uz dozu tradicije koja i dalje živi svakog jutra.
Hotel Moskva sa ponosom predstavlja novu kartu doručka, kreiranu s idejom da se sačuvaju klasične vrednosti, ali i uvede osvežavajući duh savremenog kulinarstva. Zadržana su jela koja goste podsećaju na detinjstvo, na kuhinje naših baka i majki, ali su uvedeni i novi kako lokalni tako i internacionalni specijaliteti. Iza ove izuzetne ponude stoji šef kuhinje Ljubiša Čečur, čije dvodecenijsko iskustvo i kulinarska filozofija povezuju eleganciju, kvalitet i autentične ukuse.
Miris toplih domaćih kiflica, sa slatkim ili slanim punjenjem, svakodnevno stiže iz pekare hotela i mami osmeh već pri samom ulasku u kafe-poslastičarnicu. Savršeno uravnotežen početak dana donosi selekcija omleta kao idealan balans jednostavnosti, ali i bogatstva ukusa.
Za ljubitelje slatkog početka dana, tu je specijalitet Trio Sano sa tri vrste ovsenih pahuljica uz sojino mleko, med, sveže voće, badem i preliv od aronije, koji budi telo i um, bez osećaja težine. Dok sutlijaš sa cimetom i prelivom od šumskog voća u sebi nosi duh porodičnih nedelja i tradicije koja se prenosi kroz generacije.
Internacionalna jela donose notu svetskih doručaka u srce Beograda. Jaja Benedikt služena na hrskavom kroasanu, sa holandez sosom i Cotto šunkom, elegancija su doručka kakav biste dobili u pariskom bistrou. Dok su Losos Benedikt i Avokado Benedikt moderne varijacije na istu temu, sa avokadom, dimljenim lososom i aromatičnim krem sirom, savršen izbor za ljubitelje pravog gastromskog iskustva za idealan početak dana.
Za goste koji žele da započnu dan u punom ritmu, intenzivno i hranljivo, tu je i pravi proteinski doručak: jaja sa biftekom i mladim krompirićima, kao i engleski doručak upotpunjen jajima, domaćom kobasicom, slaninom i pasuljem u paradajz sosu. Dok avokado tost i gvakamole losos, posluženi na integralnom hlebu, daju laganiji, zdraviji izbor koji osvežava.
Više od samog obroka, doručak u hotelu Moskva je doživljaj. Zvuk klavira, razgovori uz čaj i kafu, i nasmejana lica osoblja stvaraju atmosferu u kojoj doručak postaje vaš omiljeni ritual kom se rado vraćate.
Svakom gostu se pristupa s pažnjom, svaki tanjir se servira s posebnom posvećenošću detaljima, a celokupno iskustvo ostavlja osećaj zadovoljstva i priprema vas za dan ispunjen energijom i uživanjem u svakom trenutku.
Kada dan počne doručkom u hotelu Moskva, on počinje sa osmehom. U svetu gde je sve ubrzano, upravo su ti prvi trenuci dana oni koji nas podsećaju da uživanje počinje u jednostavnosti: u ukusu, ambijentu, doručku sa istorijom – u srcu Beograda.
Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA), Aleksandar Seničić, izjavio je da su za prvomajske praznike građani najčešće bi...
pročitaj jošKafana pod lozom - lepo ime za jednu kafanu, što bi znalci rekli „Pogođeno ime!“ Ponekad dobro ime ume da pogodi više asocijacija od silnih rečenic...
pročitaj jošSvaki novi projekat koji izađe iz kuhinje chefa Vanje Puškara i tima koji je okupljen pod kapom projekta New Balkan Cuisine izaziva pažnju profesio...
pročitaj još