Tradicionala 2025 je izbor za najbolje restorane u Srbiji koji služe autentična i tradicionalna jela. Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji.
Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro.
Izbor za najbolje restorane sa tradicionalnim srpskim jelima
Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje – Tradicionala 2025.
U nastavku vas upoznajemo sa tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.
111. SALAŠ ERGELA KELEBIJA
Put Edvarda Kardelja 437, Kelebija
Radno vreme: pon-čet 10.00-20.00; pet-sub 10.00-24.00
Restoran nudi veliki broj brižljivo odabranih domaćih specijaliteta vojvođanske kuhinje spremljenih na način na koji se kuvalo pre četrdesetak godina. Od ovog leta u ponudi je nedeljni ručak na bazi švedskog stola.
- Kočijaška čorba
- Uštipci chefa kuhinje
- Juneći perkelt sa flekicama
- Sekelji gulaš
- Teletina ispod sača
- Dimljena butkica
- Šomloi galuška
112. NAJA
Magistratski trg 14, Zemun
Radno vreme: uto-ned 09.00-23.00
Tradicionalni restoran u pešačkoj ulici, neposredno pored glavnog trga u Zemunu. Obilne porcije i vrhunsko mleveno meso, kao i ostali specijaliteti pod sačem i sa roštilja su pripremljeni u najboljoj tradiciji juga Srbije.
- Rolovana pileća džigerica
- Lovačka šnicla
- Mućkalica
- Domaća dimljena kobasica
- Punjena bela vešalica
- Svinjska plećka ispod sača
- Palačinke sa džemom
113. DOMAĆINSTVO VILOTIJEVIĆ, KOD POPAJA
Zaugine 71, Zaugline, Tara
Seosko-turističko domaćinstvo „Kod Popaja“, porodice Vilotijević, jedinstveno je po mnogo čemu. Smešteno u srcu Tare nudi sve što je potrebno za odmor od užurbanog gradskog života.
- Komplet lepinja
- Zeljanica
- Juneća pečenica
- Čorba od pečuraka
- Ražnjići u lepinji
- Pljeskavica na kajmaku
- Dimljena kobasica na žaru
∴∴∴∴∴∴∴∴
Prijave za izbor trajale su do novembra meseca 2024, a zatim vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci ovog portala određujete koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina.
Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.
Post Views: 8
AUTOR: Svetislav Stojanović / N.S.
IZVOR: Cafe Bar & Restoran
FOTO: Freepik/KamranAydinov