
CafeBar & Restoran vodič kroz niške kafane, ovde i dalje živi merak
Jedan od najstarijih gradova na Balkanu, Niš, nezamisliv je bez bogatog kulturnog i gastronomskog nasleđa. Niške kafane su pravo mesto ako želite d...
pročitaj jošTradicionala 2025 je izbor za najbolje restorane u Srbiji koji služe autentična i tradicionalna jela. Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji.
Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro.
Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje – Tradicionala 2025.
U nastavku vas upoznajemo sa tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.
111. SALAŠ ERGELA KELEBIJA
Put Edvarda Kardelja 437, Kelebija
Radno vreme: pon-čet 10.00-20.00; pet-sub 10.00-24.00
View this post on Instagram
Restoran nudi veliki broj brižljivo odabranih domaćih specijaliteta vojvođanske kuhinje spremljenih na način na koji se kuvalo pre četrdesetak godina. Od ovog leta u ponudi je nedeljni ručak na bazi švedskog stola.
112. NAJA
Magistratski trg 14, Zemun
Radno vreme: uto-ned 09.00-23.00
View this post on Instagram
Tradicionalni restoran u pešačkoj ulici, neposredno pored glavnog trga u Zemunu. Obilne porcije i vrhunsko mleveno meso, kao i ostali specijaliteti pod sačem i sa roštilja su pripremljeni u najboljoj tradiciji juga Srbije.
113. DOMAĆINSTVO VILOTIJEVIĆ, KOD POPAJA
Zaugine 71, Zaugline, Tara
View this post on Instagram
Seosko-turističko domaćinstvo „Kod Popaja“, porodice Vilotijević, jedinstveno je po mnogo čemu. Smešteno u srcu Tare nudi sve što je potrebno za odmor od užurbanog gradskog života.
∴∴∴∴∴∴∴∴
Prijave za izbor trajale su do novembra meseca 2024, a zatim vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci ovog portala određujete koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina.
Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.
Kafana pod lozom - lepo ime za jednu kafanu, što bi znalci rekli „Pogođeno ime!“ Ponekad dobro ime ume da pogodi više asocijacija od silnih rečenic...
pročitaj jošKada je prerano da se mlad čovek uozbilji? Ovo je pitanje koje je provejavalo sve vreme razgovora sa Stevanom Aleksićem. Sa svoje 24 godine je daka...
pročitaj jošChef Nemanja Janković je napustio gradsku vrevu i vratio se na Taru gde sada vodi Kremna koncept, projekat u kojm centralno mesto zauzima restoran ...
pročitaj još