
Ovo je najskuplje srpsko jelo, prava je delicija!
Kako bi se privukla pažnja ljubitelja ekskluzivnih gastronomskih iskustava u restoranima širom Srbije, pored internacionalnih jela vredno je istaći...
pročitaj jošTradicionala 2025 je izbor za najbolje restorane u Srbiji koji služe autentična i tradicionalna jela. Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji.
Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro.
Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje – Tradicionala 2025.
U nastavku vas upoznajemo sa tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.
111. SALAŠ ERGELA KELEBIJA
Put Edvarda Kardelja 437, Kelebija
Radno vreme: pon-čet 10.00-20.00; pet-sub 10.00-24.00
View this post on Instagram
Restoran nudi veliki broj brižljivo odabranih domaćih specijaliteta vojvođanske kuhinje spremljenih na način na koji se kuvalo pre četrdesetak godina. Od ovog leta u ponudi je nedeljni ručak na bazi švedskog stola.
112. NAJA
Magistratski trg 14, Zemun
Radno vreme: uto-ned 09.00-23.00
View this post on Instagram
Tradicionalni restoran u pešačkoj ulici, neposredno pored glavnog trga u Zemunu. Obilne porcije i vrhunsko mleveno meso, kao i ostali specijaliteti pod sačem i sa roštilja su pripremljeni u najboljoj tradiciji juga Srbije.
113. DOMAĆINSTVO VILOTIJEVIĆ, KOD POPAJA
Zaugine 71, Zaugline, Tara
View this post on Instagram
Seosko-turističko domaćinstvo „Kod Popaja“, porodice Vilotijević, jedinstveno je po mnogo čemu. Smešteno u srcu Tare nudi sve što je potrebno za odmor od užurbanog gradskog života.
∴∴∴∴∴∴∴∴
Prijave za izbor trajale su do novembra meseca 2024, a zatim vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci ovog portala određujete koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina.
Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.
Planetarno popularan chef odavno prepoznat kao britanski kulinarski brend, Jamie Oliver proširio je svoje međunarodno prisustvo otvaranjem Jamie’s ...
pročitaj jošTip vašeg restorana određuje se na osnovu usluge, lokacije, kuhinje, ali on zavisi i od cenovnika, enterijera i atmosfere. Kroz serijal postova koj...
pročitaj jošKada se haute couture susretne sa vrhunskom japanskom gastronomijom, rezultat je koncept koji nadilazi restoranske okvire. Saint Laurent Sushi Par...
pročitaj još