Tradicionala 2025 je izbor za najbolje restorane u Srbiji koji služe autentična i tradicionalna jela. Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.
Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje – Tradicionala 2025.
Izbor za najbolje restorane koji služe tradicionalna i autentična jela Srbije
PRAVILA ZA UČESTVOVANJE u ovom izboru su jednostavna i jedini uslov je da 80% ponude vašeg restorana čine tradicionalna jela. Na e-mail adresu [email protected], uz naznaku “Za Tradicionalu”, pošaljite prijavu za izbor uz propratni materijal u vidu logotipa restorana, vaš izbor jela iz jelovnika po kojima vas gosti prepoznaju, kao i prateće fotografije. Više o načinu prijavljivanja i glasanju saznajte OVDE.
U nastavku vas upoznajemo sa tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.
88. PEĆINA MARKO POLO
Lepterija bb, Sokobanja
Radno vreme: 09.00-21.00
Poznato izletište nadomak Sokobanje je pravi izbor ako poželite da se okrepite ispod stenovitih svodova.
- Lepinja sa kajmakom pod sačem
- Domaći sir i kajmak
- Dimljeni vrat
- Riba na žaru
- Jagnjeće sarme pod sačem
- Jaretina ispod peke
- Praseće pečenje
89. GRADSKA KAFANA
Vojvođanska 21, Sombor
Radno vreme: 12.00-23.00
Gradska Kafana je sa modernizovanom kuhinjom zadržala stara jela Bačke, ali i dodala nova moderna internacionalna jela.
- Popara sa sirom i palentom
- Belo meze
- Paradajz čorba
- Svinjska rebra
- Jagnjeći kotlet
- Smuđ sa roštilja
- Palačinke sa pekmezom
90. ZNAK PITANJA
Kralja Petra 6, Beograd
Radno vreme: 12.00-21.00, petak – nedelja 10.00-22.00
Od otvaranja 1823. godine, pa sve do danas ova kafana je mnogo više od kafane i radi se o istinskom simbolu Beograda.
- Kačamak
- Posna čorba
- Vodeničarska mućkalica
- Podvarak i sarma
- Svadbarski kupus
- Jagnjeća sarmica
- Roštilj
∴∴∴∴∴∴∴∴
Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci ovog portala odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina.
Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.
Post Views: 9
AUTOR: Svetislav Stojanović / N.S.
IZVOR: Cafe Bar & Restoran
FOTO: Etno brvnara Groš