Pretraga
Restoran 02.11.2024

Prijavite vaš restoran na Izbor za najbolje restorane koji služe tradicionalna i autentična jela Srbije 

Nataša Stevanović
Tradicionala 2025 naslovna
Foto: Kod deda Stavre

Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.

Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje Tradicionala 2025,

Izbor za najbolje restorane sa tradicionalim jelima Srbije

PRAVILA ZA UČESTVOVANJE u ovom izboru su jednostavna i jedini uslov je da 80% ponude vašeg restorana čine tradicionalna jela. Na e-mail adresu [email protected], uz naznaku “Za Tradicionalu”, pošaljite prijavu za izbor uz propratni materijal u vidu logotipa restorana, vaš izbor jela iz jelovnika po kojima vas gosti prepoznaju, kao i prateće fotografije. Više o načinu prijavljivanja i glasanju saznajte OVDE.

U nastavku vas upoznajemo sa tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.

85. KRALJEV ČARDAK
Nikole Pašića 35, Pirot
Radno vreme pon.-sub.: 12.00-21.30

kraljev cardak pirot
Foto: tripadvisor/nielsa674

Jedna od ključnih adresa za gurmane koji posete Pirot, a žele da osete i probaju šta sve jug Srbije ima da ponudi.

  • Ovčji sir i peglana kobasica
  • Uštipci
  • Seoska sušenica i pletenica
  • Kraljevski ražnjić
  • Punjena piletina u skrami
  • Medaljoni na kajmaku
  • Meraklijska pljeskavica

86. ĆEVAPLIJA
Ilije Garašanina 7, Beograd
Radno vreme: 09.00-12.00


Smešten pored paliluske pijace ovaj etno-bistro slavi sve forme ćevapa, od niških, užičkih, preko banjalučkih i leskovačkih.

  • Jastučići na kajmaku
  • Karađorđeva šnicla
  • Prebranac sa kobasicom
  • Cepkana teleća glava u somunu
  • Batak na ražnjiću
  • Slonovo uvo
  • Baklava

87. BORKOVAC
Orlovićeva bb, Ruma
Radno vreme: 07.00-21.00

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Borkovac (@hotel_borkovac)

U blizini Rume u sklopu spa centra Borkovac nalazi se restoran srpske kuhinje, a jelovnik je obogaćen evropskim klasicima.

  • Supa od fazana
  • Komplet lepinja
  • Carska rebra
  • Borkovački gulaš
  • Butkica sa renom
  • Fruškogorska šnicla
  • Borkovačka šišarka

∴∴∴∴∴∴∴∴

Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci internet stranice www.cafebarrestoran.rs odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina.

Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre nego što objavite komentare, posetite i upoznajte se sa uslovima korišćenja usluge.