Tradicionala 2025 je izbor za najbolje restorane u Srbiji koji služe autentična i tradicionalna jela. Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji.
Pored toga, predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro.
Izbor za najbolje restorane sa tradicionalnim jelima
Ali ono što ne smemo dozvoliti da padne u zaborav jesu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje: Tradicionala 2025, Izbor za najbolje restorane koji služe tradicionalna i autentična jela.
U nastavku vas upoznajemo sa tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji. OVDE možete glasati i tako doprineti objektivnosti ocenjavanja i pomoći redakciji našeg magazina i portala da prepozna i proglasi najbolje!
120. MILUTINAC
Nade Dimić 5-7, Beograd
Radno vreme: pon-pet 09.00-22.00; sub 10.00-22.00
Nekadašnja mala kafana prerasla je u jedno od omiljenih mesta za svadbe i proslave nedeljom uz tradicionalni jelovnik.
- Teleća čorba
- Krilca kod Milutinca
- Svinjski paprikaš
- Bela vešalica
- Ćevapi na kajmaku
- Vojvođanska šnicla
- Karađorđeva
121. BRVNARA
Živojina Lazića bb, Grdica, Kraljevo
Radno vreme: pon-sub 08.00-24.00; ned 10.00-24.00
Etno restoran koji je nadaleko poznat po tradicionalnoj hrani napravljenoj sa mnogo ljubavi.
- Pita sa sirom i zeljem
- Pihtije
- Pasulj na tavče
- Punjena bela vešalica
- Trljanica
- Seljačko meso
- Tufahije
122. ANTERIJA
Milunke Savić bb, Jošanička Banja
Radno vreme: 08.00-22.00
Već 18 godina ova porodična kafana je obavezna stanica svakog gurmana na putu za Kopaonik.
- Kopaonički sir i kajmak
- Goveđa i svinjska pršuta
- Paprika na kajmaku
- Pileća supa
- Dimljeni vrat sa pečurkama
- Kopaonički kotlet
- Punjeni file
∴∴∴∴∴∴∴∴
Glasanje će se odvijati na portalu B2B magazina Cafe Bar & Restoran od 29. decembra do 1. marta, a rezultati glasanja će biti objavljeni 2. marta, kao i u martovskom izdanju magazina Cafe Bar & Restoran. O terminu dodela priznanja nagrađeni restorani će biti blagovremeno obavešteni.
Post Views: 100
AUTOR: Svetislav Stojanović / N.S.
IZVOR: Cafe Bar & Restoran
FOTO: AI