Cafe Bar & Restoran Tradicija restorani
28.09.2024 Restoran

Nastavljamo sa predstavljanjem jela iz restorana nacionalne kuhinje: Vrdnička kula, Gočko i Salaš kod Stare Dunje

Tradicionala 2025 je izbor za najbolje restorane u Srbiji koji služe autentična i tradicionalna jela. Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.

Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje izbor za najbolje restorane koji služe tradicionalna i autentična jela Srbije – Tradicionala 2025.

Kako se prijaviti na izbor Tradicionala 2025

PRAVILA ZA UČESTVOVANJE u ovom izboru su jednostavna i jedini uslov je da 80% ponude vašeg restorana čine tradicionalna jela. Na e-mail adresu [email protected], uz naznaku “Za Tradicionalu”, pošaljite prijavu za izbor uz propratni materijal u vidu logotipa restorana, vaš izbor jela iz jelovnika po kojima vas gosti prepoznaju, kao i prateće fotografije. Više o načinu prijavljivanja i glasanju saznajte OVDE.

U nastavku vas upoznajemo sa tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.

70. VRDNIČKA KULA
Staza Zdravlja 34, Vrdnik
Radno vreme: 11.00-23.00

Pođite na putovanje kroz inovacije i tradiciju – iskustvo koje istovremeno ima ukus istorije i budućnosti.

  • Pašteta od duvan čvaraka
  • Kaluđerska punjena paprika
  • Teleća čorba
  • Juneći gulaš
  • Rolovana ćuretina sa sirom
  • Roštilj
  • Štrudla sa makom

71. GOČKO
Miška Erčevića bb, Vrnjačka Banja
Radno vreme: 11.00-23.00

Na izuzetnoj destinaciji i u prelepom ambijentu, doživite bogatstvo prirode i ukusa jela tradicionalne kuhinje.

  • Gočki sir, lepinja, proja i salata
  • Jagnjeća čorba
  • Uštipci sa tucanom paprikom
  • Džombina šnicla
  • Teletina ili jagnjetina ispod sača
  • Pastrmka na žaru
  • Baklava sa orasima ili višnjama

72. KOD STARE DUNJE
Beogradski put 261, Stajićevo
Radno vreme: 09.00-23.00

Domaćinski odnos prema gostu, sa pogledom na zasad dunja i u blizini Carske bare ušuškalo se mesto sa autentičnom atmosferom i bogatim izborom ukusnih tradicionalnih jela.

  • Vojvođansko predjelo
  • Hleb iz furune
  • Domaća supa
  • Dimljena butkica ispod sača
  • Juneći gulaš
  • Vrat od mangulice
  • Nasuvo sa makom, šnenokle

∴∴∴∴∴∴∴∴

Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci ovog portala odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina.

Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije