
Izdvajamo: 7 idealnih mesta za brunch u Beogradu
Mlad i vrlo popularan koncept ponude kako inostranih tako i domaćih lokala jeste brunch. Nekada rezervisan samo za hotelske restorane, brunch je pa...
pročitaj jošOd 13. decembra, OVO bistro je startovao sa sezonskim jelovnikom koji je posvećen Božiću i Novoj Godini. Za očekivati tu su brojna nova svečana jela, kokteli koji će vas ugrejati u ovim zimskim danima, a za dobro raspoloženje tu su penušava vina.
Seriju otvara nezaslađena panakota sa plavim sirom (690 rsd), a chef kuhinje Nikita Andrejev služi je kao predjelo uz bobičasti kuli, zelenu salatu i krostine.
OVO bistro Panakota od plavog sira sa bobičastim kulijem i vinegret salatom
Sledeće jelo je Velington govedina (1890 rsd), engleski klasik od najfinijeg parčeta goveđeg mesa u lisnatom testu, sa seckanim pečurkama i šunkom iz Parme. Posebnost ovog Velingtona je da ga chef Nikita radi u verziji malih pita. Da sve bude u prazničnom duhu davanja i poklanjanja, OVO bistro će donirati 10% od svake prodaje Velingtona i to volonterskom skloništu za pse i mačke Svora.
OVO bistro Velington govedina
Veganski specijalitet su pikantne njoke sa bundevom, cimetom i koricom pomorandže (960 rsd), a za desert nudimo klasičnu austrijsku štrudlu sa jabukama, suvim grožđem, orasima i cimetom u tankom testu, dopunjenu engleskom kremom (606 rsd).
OVO bistro Alpska štrudla
Engleski krem se pojavljuje i u desertu Eggnog (460 rsd), gustom božićnom napitku na bazi jaja sa kremom. OVO bistro ga nudi kao bezalkoholni topli napitak, sa mešavinom klasičnim božićnih začina. Još jedan koktel sezone je Hot Buttered Rum (808 rsd) — mešavina ruma, soka od jabuke i začinjenog putera.
OVO bistro Hot Buttered Rum i Egnog
Na novom meniju možete naći i vino Aksiom iz porodične vinarije Deurić (890 rsd) i Drappier Carte d’Or Brut (1440 rsd) na čašu. Kao kompliment ovom drugom, chef Nikita nudi OVO profiterole, ovoga puta sa začinjenim grožđem.
OVO bistro Drappier Carte d’Or Brut uz profiterol sa začinjenim grožđem
Svaki novi projekat koji izađe iz kuhinje chefa Vanje Puškara i tima koji je okupljen pod kapom projekta New Balkan Cuisine izaziva pažnju profesio...
pročitaj jošKafana pod lozom - lepo ime za jednu kafanu, što bi znalci rekli „Pogođeno ime!“ Ponekad dobro ime ume da pogodi više asocijacija od silnih rečenic...
pročitaj jošAna Roš, čiji restoran Hiša Franko nosi tri Michelinove zvezdice, uskoro otvara nov restoran. Naime, krajem 2025. godine, u partnerstvu s Valamar h...
pročitaj još