Izdvajamo: 7 idealnih mesta za brunch u Beogradu
Mlad i vrlo popularan koncept ponude kako inostranih tako i domaćih lokala jeste brunch. Nekada rezervisan samo za hotelske restorane, brunch je pa...
pročitaj jošOd 13. decembra, OVO bistro je startovao sa sezonskim jelovnikom koji je posvećen Božiću i Novoj Godini. Za očekivati tu su brojna nova svečana jela, kokteli koji će vas ugrejati u ovim zimskim danima, a za dobro raspoloženje tu su penušava vina.
Seriju otvara nezaslađena panakota sa plavim sirom (690 rsd), a chef kuhinje Nikita Andrejev služi je kao predjelo uz bobičasti kuli, zelenu salatu i krostine.
Sledeće jelo je Velington govedina (1890 rsd), engleski klasik od najfinijeg parčeta goveđeg mesa u lisnatom testu, sa seckanim pečurkama i šunkom iz Parme. Posebnost ovog Velingtona je da ga chef Nikita radi u verziji malih pita. Da sve bude u prazničnom duhu davanja i poklanjanja, OVO bistro će donirati 10% od svake prodaje Velingtona i to volonterskom skloništu za pse i mačke Svora.
Veganski specijalitet su pikantne njoke sa bundevom, cimetom i koricom pomorandže (960 rsd), a za desert nudimo klasičnu austrijsku štrudlu sa jabukama, suvim grožđem, orasima i cimetom u tankom testu, dopunjenu engleskom kremom (606 rsd).
Engleski krem se pojavljuje i u desertu Eggnog (460 rsd), gustom božićnom napitku na bazi jaja sa kremom. OVO bistro ga nudi kao bezalkoholni topli napitak, sa mešavinom klasičnim božićnih začina. Još jedan koktel sezone je Hot Buttered Rum (808 rsd) — mešavina ruma, soka od jabuke i začinjenog putera.
Na novom meniju možete naći i vino Aksiom iz porodične vinarije Deurić (890 rsd) i Drappier Carte d’Or Brut (1440 rsd) na čašu. Kao kompliment ovom drugom, chef Nikita nudi OVO profiterole, ovoga puta sa začinjenim grožđem.
Pizzeria Cafeteria Italiana sa radom je počela 3. 12. 2016. godine, kao poduhvat istinskih zaljubljenika u espresso - Bodana Rasića i Milana Stojko...
pročitaj jošJoš jedan restoran vredan pažnje, radi na beogradskom Vračaru. Restoran Faro je zamišljen kao projekat koji domaću kuhinju poslužuje u novom izdanj...
pročitaj jošIdeja o Basch House 1887 javila se pre mnogo godina, a postepeno se razvijala, menjala i dopunjavala do 2021. godine kada je počela sveobuhvatna re...
pročitaj još