OVO bistro sto sa jelima
18.12.2023 Restoran

Novi, Božićni, specijaliteti u OVO bistrou

Od 13. decembra, OVO bistro je startovao sa sezonskim jelovnikom koji je posvećen Božiću i Novoj Godini. Za očekivati tu su brojna nova svečana jela, kokteli koji će vas ugrejati u ovim zimskim danima, a za dobro raspoloženje tu su penušava vina.

Chef kuhinje OVO bistro Nikita Andrejev je zaslužan za novi jelovnik

Seriju otvara nezaslađena panakota sa plavim sirom (690 rsd), a chef kuhinje Nikita Andrejev služi je kao predjelo uz bobičasti kuli, zelenu salatu i krostine.

OVO bistro Panakota od plavog sira sa bobičastim kulijem i vinegret salatom

OVO bistro Panakota od plavog sira sa bobičastim kulijem i vinegret salatom

Sledeće jelo je Velington govedina (1890 rsd), engleski klasik od najfinijeg parčeta goveđeg mesa u lisnatom testu, sa seckanim pečurkama i  šunkom iz Parme. Posebnost ovog Velingtona je da ga chef Nikita radi u verziji malih pita. Da sve bude u prazničnom duhu davanja i poklanjanja, OVO bistro će donirati 10% od svake prodaje Velingtona i to volonterskom skloništu za pse i mačke Svora.

OVO bistro govedina sa žuom od crnog vina

OVO bistro Velington govedina

Veganski specijalitet su pikantne njoke sa bundevom, cimetom i koricom pomorandže (960 rsd), a za desert nudimo klasičnu austrijsku štrudlu sa jabukama, suvim grožđem, orasima i cimetom u tankom testu, dopunjenu engleskom kremom (606 rsd).

OVO bistro Alpska štrudla

OVO bistro Alpska štrudla

OVO bistro kokteli

Engleski krem se pojavljuje i u desertu Eggnog (460 rsd), gustom božićnom napitku na bazi jaja sa kremom. OVO bistro ga nudi kao bezalkoholni topli napitak, sa mešavinom klasičnim božićnih začina. Još jedan koktel sezone je Hot Buttered Rum (808 rsd) — mešavina ruma, soka od jabuke i začinjenog putera.

OVO bistro Hot Buttered Rum, Egnog

OVO bistro Hot Buttered Rum i Egnog

Na novom meniju možete naći i vino Aksiom iz porodične vinarije Deurić (890 rsd) i Drappier Carte d’Or Brut (1440 rsd) na čašu. Kao kompliment ovom drugom, chef Nikita nudi OVO profiterole, ovoga puta sa začinjenim grožđem.

OVO bistro Drappier Carte d'Or Brut, profiterol sa začinjenim grožđem

OVO bistro Drappier Carte d’Or Brut uz profiterol sa začinjenim grožđem

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: OVO BISTRO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije