Marko Cilić: “Naši kuvari iz revolta odlaze u inostranstvo”
Marko Cilić, profesor umeća kuvanja na Fakultetu za Hotelijerstvo i Turizam u Vrnjačkoj Banji, otkriva šta ga je motivisalo da mu poziv bude prenoš...
pročitaj jošU novoj godini redakcija magazina Cafe Bar & Restoran planira brojne aktivnosti u cilju unapređenja rada HoReCa sektora. Ponovo pokrenuti magazin Hoteli & Restorani je već distribuiran hotelima i ugostiteljskim objektima širom Srbije. Pored toga, na našem portalu pokrenuli smo rubriku HOTELI u kojoj ćete moći pročitati brojne informacije o hotelskoj industriji.
Treća u nizu novina je rubrika PONUDA POSLOVA koju smo realizovali u saradnji sa viber platformom Hosst.
Hosst je start-up projekat grupe entuzijasta na čelu sa Darkom Rajovićem, čiji je cilj da pomogne kolegama iz struke da na jednom mestu pronađu kompletnu ponudu potražnje za radnom snagom, a poslodavcima da na brži i kvalitetniji način dođu do stručnog kadra.
„Jedna od ključnih stvari na kojoj sam insistirao kod poslodavaca, a koja je imala uticaja na promenu i kod ostalih grupa i zajednica jeste transparentnost oglasa. Jednostavno, tražili smo transparentnost samih ponuda od strane poslodavaca, te transparentnost samih radnika shodno njihovom iskustvu. Bez konkretne ponude/oglasa nema zainteresovanih radnika, bez konkretnog CV-ja nema konkretne ponude za posao. Kako biste bili konkurentni drugim oglasima, morate imati jasnu viziju svoga oglasa i radnika kojeg tražite, te morate kao radnik istaknuti svoje iskustvo i sve svoje veštine – zbog čega ste bolji od drugih kandidata i zašto ste baš vi pravi izbor za poslodavca“, rekao je Rajović u intervjuu za CB&R.
Princip prijave zainteresovanih kandidata za posao je vrlo jednostavan. Jedan klik na polje Apply for job vas vodi do mail adrese poslodavca i vašom porukom se prijavljujete na oglas.
U nekim slučajevima poslodavac kao sredstvo kontakta koristi Instagram profil svog ugostiteljskog objekta gde možete podneti svoju prijavu, a neki put i broj telefona kontakt osobe, pa se za željeni posao možete prijaviti putem razgovora. U probnom periodu, trajanje oglasa će biti 30 dana.
Nadamo se da će ova opcija pomoći mnogima da pronađu željeni posao, a da će poslodavci dobiti kvalitetne radnike koji će postati deo njihovog uspešnog tima.
Darko Rajković
CEO at Hosst
[email protected]
+381606665068
Tradicionala 2025, Izbor za najbolje restorane koji služe tradicionalna i autentična jela Srbije, organizuje Cafe Bar & Restoran kako bi potpom...
pročitaj jošRestoran GIG, sinonim za eleganciju i vrhunsku gastronomiju u Beogradu, priprema jedinstveno veče posvećeno umetnosti uživanja u vinima. Restoran ...
pročitaj jošDa li je angažovnje radne snage iz inostranstva vaša sadašnjost ili budućnost – pitanje je sa kojim se sve češće susrećemo, posebno u ugostiteljsko...
pročitaj još