
U čemu je razlika: Osteria, trattoria i pesceria?
Tip vašeg restorana određuje se na osnovu usluge, lokacije, kuhinje, ali on zavisi i od cenovnika, enterijera i atmosfere. Kroz serijal postova koj...
pročitaj jošRasveta u restoranu igra ključnu ulogu u stvaranju posebnosti atmosfere restorana, jednako koliko hrana i usluga. Pažljiv odabir rasvetnih tela i njihova kombinacija mogu transformisati prostor, čineći ga prijatnijim i privlačnijim za boravak gostiju.
Ambijentalna rasveta u restoranu pruža osnovno osvetljenje ali i stvara dodatni atmosferski dojam i ton ukupnog prostora. Plafonske lampe, lusteri i viseće lampe doprinose toplini i udobnosti ambijenta.
Lampe na stolu ili svetla na šanku, kao dodatno osvetljenje sa mogućim podtonovima, podržavaju funkcionalnost i naglašavaju određene delove enterijera. Akcentna rasveta, s druge strane, skreće pažnju na arhitektonske detalje, umetnička dela ili ključna mesta u restoranu, stvarajući dinamičan vizuelni doživljaj.
Rasveta u restoranu mora biti usklađena s konceptom restorana, topla, prigušena svetla odgovarajuća su intimnim prostorima, dok jarka svetla podstiču energiju i brzinu protoka u ugostiteljskim objektima sa dinamičnom atmosferom.
Kombinovanjem različitih tipova rasvete, kroz intergraciju prirodnog i veštačkog osvetljenja, postiže se harmonija svetlosti i senki, koja dodatno doprinosi vizuelnoj udobnosti i jedinstvenom iskustvu svakog gosta.
U srcu Beograda, hotel Moskva i danas čuva ritual duži od veka – doručak sa pogledom na Terazije. Mirisi sveže kafe i peciva, zvuci klavira i šarm ...
pročitaj jošChef Nemanja Janković je napustio gradsku vrevu i vratio se na Taru gde sada vodi Kremna koncept, projekat u kojm centralno mesto zauzima restoran ...
pročitaj jošNova sezona u Vrnjačkoj Banji donosi novu energiju i vedrinu, park oživljava u punom sjaju, a posetilaca je iz dana u dan sve više. U tom ritmu buđ...
pročitaj još