
Najskuplji koktel na svetu je nova lekcija iz luksuznog ugostiteljstva
U prestižnom hotelu NAHATÉ Dubai, luksuzna scena ugostiteljstva podignuta je na novu, gotovo nepojmljivu visinu. U partnerstvu sa čuvenom francusko...
pročitaj jošRasveta u restoranu igra ključnu ulogu u stvaranju posebnosti atmosfere restorana, jednako koliko hrana i usluga. Pažljiv odabir rasvetnih tela i njihova kombinacija mogu transformisati prostor, čineći ga prijatnijim i privlačnijim za boravak gostiju.
Ambijentalna rasveta u restoranu pruža osnovno osvetljenje ali i stvara dodatni atmosferski dojam i ton ukupnog prostora. Plafonske lampe, lusteri i viseće lampe doprinose toplini i udobnosti ambijenta.
Lampe na stolu ili svetla na šanku, kao dodatno osvetljenje sa mogućim podtonovima, podržavaju funkcionalnost i naglašavaju određene delove enterijera. Akcentna rasveta, s druge strane, skreće pažnju na arhitektonske detalje, umetnička dela ili ključna mesta u restoranu, stvarajući dinamičan vizuelni doživljaj.
Rasveta u restoranu mora biti usklađena s konceptom restorana, topla, prigušena svetla odgovarajuća su intimnim prostorima, dok jarka svetla podstiču energiju i brzinu protoka u ugostiteljskim objektima sa dinamičnom atmosferom.
Kombinovanjem različitih tipova rasvete, kroz intergraciju prirodnog i veštačkog osvetljenja, postiže se harmonija svetlosti i senki, koja dodatno doprinosi vizuelnoj udobnosti i jedinstvenom iskustvu svakog gosta.
Ana Roš, čiji restoran Hiša Franko nosi tri Michelinove zvezdice, uskoro otvara nov restoran. Naime, krajem 2025. godine, u partnerstvu s Valamar h...
pročitaj jošJedan od najstarijih gradova na Balkanu, Niš, nezamisliv je bez bogatog kulturnog i gastronomskog nasleđa. Niške kafane su pravo mesto ako želite d...
pročitaj jošU svetu ugostiteljstva, gde su kvalitet usluge i ukupni utisak gosta na prvom mestu, komunikacija često ostaje nevidljiv, a ipak najznačajniji alat...
pročitaj još