
Anamaria Babičković: Sa ili bez MasterChefa bih otvorila restoran
Da li sam verovao da će MasterChef Srbija iznedriti profesionalnog kuvara? Priznajem da nisam. Ipak, drago mi je što sam pogrešio. Anamaria Babičko...
pročitaj jošRestoran Barik predstavlja savršeno mesto za uživanje u vrhunskoj nacionalnoj kuhinji koju karakteriše moderna priprema. Posetite ovo mesto i uverite se i sami!
Izvan pretrpanog i bučnog prestoničkog jezgra, na obodu Košutnjaka u pravcu Vidikovca, smestio se restoran nacionalne kuhinje sa modernom notom – Barik.
Mesto za opuštanje i uživanje koje u redizajniranom ambijentu spremno dočekuje goste svojim einterijerom spaja toplinu drveta i elegantne i oštre linije.
Biftek u začinskom bilju
Restoran je prostran i sa svih strana osvetljen prirodnom svetlošću. Barikova bašta je kapaciteta 100 mesta, a tu je i prostor za decu. Iz ove oaze zadovoljstva garantuju da će i najveći hedonisti kod njih pronaći nešto za sebe.
Iz kuhinje pred goste izlaze ukusni specijaliteti odlično upareni sa najfinijim vinima i rakijama.
Sa jelovnika goste najčešće privuku bftek u začinskom ulju, teletina ispod sača, teleći kotlet, jagnjetina, tatar biftek, grilovani miročki sir, rolovana piletina, leskovački uštipci, ledene kocke, tri leće i prava rapsodija ukusa, krempita.
Pušenje u lokalu je dozvoljeno. Izdvojen deo za nepušače.
Trileće
Lignje na žaru
Ukus Mediterana, miris mora i dosta ljubavi su trio koji osvaja vašu dušu a i stomak.
View this post on Instagram
Miročki sir, takozvani / škripavac / zvanično spada u najbolje sireve sveta.
Ovaj delikates svoj najbolji ukus dostiže grilovanjem. Tada korica postaje hrskava, a iznutra ostaje mekan.
View this post on Instagram
Rolovana piletina servirana na pire krompiru
Dobrodošli u carstvo tradicionalnih balkanskih jela. Sigurni smo da nećete ostati ravnodušni na ono što vam serviramo.
View this post on Instagram
Krempita
Kremasta a hrskava, prava rapsodija za vaša nepca.
View this post on Instagram
ADRESA: KNEZA VIŠESLAVA 124, BEOGRAD
IG @RESTORANBARIK
TEL. +381 63 222 118
RADNO VREME: 08.00-24.00
Godinu dana nakon što smo započeli izbor za najbolje restorane koji svojom ponudom čuvaju tradicionalna i autentična jela Srbije, 28. februara je z...
pročitaj jošRestoran „Fleur de Sel“, posle dobijanja Michelin zvezde, diči se još jednim prestižnim priznanjem. Britanski magazin „The World of Fine Wine“ svrs...
pročitaj jošDobro poznati ukusi napolitanske kuhinje su, nakon matičnog lokala u Westu 65, odnedavno na još jednoj lokaciji. Campania Pizza Gourmet je restoran...
pročitaj još