Bemata enterijer
05.04.2024 Restoran

Restoran Bemata, burger od cvekle, torta jaffa i kafa

Bemata je prva stanica koju smo posetili u svrhu pripreme obimnog teksta o veganskim restoranima u Begradu. Koleginica Jovana Ljubišić koja je u našem timu ekspert za veganske i brunch restorane ga je „tipovala“, nazvavši ga kolevkom veganske superhrane.

Bemata radi od 2017. godine

Bemata na Novom Beogradu u ulici Uroša Martinovića je otvorena 2017. godine i od tada nudi koncept sveže, vegansko i vegetarijansko. I to nije vezano samo za hrano. Kada uđete u restoran, sam ambijent utiče da se osetite sveže i prirodno. Beli zidovi, jednostavan kolorit i minimalistički zeleni i efektni ukrasi jasno ukazuju kakvu hranu možete ovde očekivati.

Bemata nanin doručak

Bemata: Nanin doručak

S obzirom na spoljašnju temperaturu i sunčano jutro seli smo u baštu i prepustili smo se, bar ja, ljubaznom osoblju. Tofu je za mene oduvek bio antipatičan, ali rešen da se  rešim predrasuda naručujem Nanin veganski doručak. Sastoji se od tofu sira sa satarašom na aromatičnom Naninom hlebu od spelte. Šta da vam kažem osim da više neću izbegavati tofu, jer je kompletno jelo savršeno izbalansirano, prijatnog ukusa i lako za jelo.

Bemata veganski burger od cvekle

Bemata: Burger od cvekle na palenti

Bemata će zadovoljiti nepca i najokorelijeg mesoždera

Drugo jelo je sadržalo meni vrlo omiljenu cveklu, a činjenica da se radi o burgeru, bilo je vrlo logično da baš izaberem burger od cvekle na palenti. Kako su mi objasnili priprema se na vodi, a pored cvekle i leblebija, obogaćen je komadićima šargarepe, avokada i rukolom uz veganski caciki. Preukusno, a posno.

Bemata jafa torta

Bemata: Jaffa torta

Da i slatko može biti posno i slasno dokaz su torte u Bemati.  Raw Jaffa torta u pratnji sa kapućinom je bila Jovanin izbor i po njenim rečima, biljno mleko od badema je savršeno oplemenilo kafu, a tortu je osim ukusa krasila neočekivana lakoća. Sve u svemu, Bemata je mesto koje će i najokorelijeg karnivora ubediti da vege obrok može biti itekako ukusan. Toliko da ću je ponovo posetiti.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije