Gastronomski vodič Gault&Millau 2024 – Srbija slavi vrhunac kulinarstva
Ugledni gastronomski vodič Gault&Millau u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije na svečanoj ceremoniji, 24. aprila, u hotelu Hayatt Rege...
pročitaj jošGlavna tema u gastronomskim krugovima je i dalje svečana promocija srpskog izdanja vodiča Gault & Millau za 2023. godinu. Ovom prilikom dodeljene su nagrade najboljim ugostiteljima, a restoran Garden hotela Grand Kopaonik ponosno se pridružio listi najboljih restorana u Srbiji.
Restoran Garden dobio je svoje mesto u prestižnom gastronomskom vodiču Gault & Millau za 2023. godinu i još jednom potvrdio kvalitet i visoki standard koji pruža svojim gostima. Restoran Garden ističe se modernom kuhinjom inspirisanom najboljim lokalnim ukusima, sa akcentom na odabrane namirnice kontrolisanog porekla. Tako se na meniju ovog restorana može naći najkvalitetnija lokalna burata, aromotični plodovi prirode poput vrganja i tartufa, planinska jagnjetina i nezaobilazna borovnica sa obronaka Kopaonika. Osim u izvrsnoj hrani, ovde se prednost daje uživanju u ambijentu koji odiše dinamičnom, planinskom atmosferom.
Za Dušana Mihajlovića, šefa kuhinje restorana Garden, kvalitet i izuzetan ukus koga ćete se sećati i nakon odlaska iz restorana, glavni su lajtmotivi uz tradicionalne tehnike kuvanja.
“Izuzetno sam ponosan na još jedno priznanje koje je restoran Garden dobio od strane prestižnog Gault & Millau vodiča. Privilegija je biti u selekciji najboljih restorana u Srbiji i to po ukusu eminentnih poznavalaca svetske gastronomske scene. Nastavićemo da pomeramo granice dobrog ukusa, donoseći novi duh u prepoznatljiv planinski ambijent”, izjavio je šef Mihajlović
Restoran Tchaikovsky, nekada Kafana Moskva, mesto prepuno živopisnih priča, koraka znamenitih ličnosti i stvaralaštva, nalazi se u samom srcu Beogr...
pročitaj jošTradicionala 2025 je izbor za najbolje restorane u Srbiji koji služe autentična i tradicionalna jela. Svako ko je bar jednom imao prilike da pročit...
pročitaj jošRestoran Magellan dobio je novo ruho i novog vlasnika, chefa Aleksandra Ilića. Uz sjajan koncept i a la carte sezonski meni, zaplovio je punim jedr...
pročitaj još